Aposta forta de l'FCF per la Superlliga amb una inversió de 240.000€

PRIMERA CATALANA
Per Redacció el 01/12/2022
Aposta forta de l
Fotògraf: FCF
Cada equip tindrà una subvenció inicial d'11.500€, que augmentarà en funció dels punts aconseguits i quilometratge
Des de fa diverses setmanes, el president de l'FCF, Joan Soteras, volta per les delegaciones territorials explicant la futura Superlliga Catalana als clubs de Primera Catalana. Aquest dijous, a la seu del Vallès Occidental a Sabadell, ha estat el torn dels equips barcelonins, del Vallès Occidental i Vallès Oriental.   

L'FCF ha anunciat que hi haurà una subvenció global de 240.000€. Un ajut inicial d'11.500 euros a cada club, però que augmentarà, de mitjana, als 15.000 euros per equip.

La Superlliga catalana pren forma


A partir de la pròxima temporada 2023-2024 es donarà el tret de sortida a una nova categoria del futbol amateur masculí: la Superlliga Catalana. 

Es tractarà d’una lliga situada entre la Tercera Federació i la Primera Catalana, amb un grup únic de 16 equips, que comprendrà l’àmbit de tot el territori català. 


Subvencions per participació, quilometratge i puntuació


Durant la trobada, s’ha presentat el pla econòmic de la nova Superlliga catalana, amb un ajut directe per temporada d’un valor mitjà de 15.000 euros per equip. D’aquesta manera, hi haurà una partida fixa d’11.500 euros per equip, per la participació a la categoria. 

Alhora, la part variable de la subvenció comprendrà bonificacions per desplaçaments –0,50 euros per quilòmetre recorregut–, i també per punts sumats –50 euros per cada punt obtingut a la classificació–.

La inversió total de 240.000 euros es divideix de la següent manera: 184.000€ seran d'ajuts directes als clubs, 20.000€ destinats a quilometratge i 36.000€, aproximadament, per objectius de competició i classificació. 


L’objectiu que persegueix l’FCF amb la creació de la Superlliga és tenir equips amb una major preparació per l’ascens a la Tercera Federació. Aquest nou esglaó pretén reduir la diferència per arribar a la competició d’àmbit estatal, amb un major atractiu per la recerca de patrocinadors, interessats en l’aposta per la nova categoria d’elit del futbol territorial català.
TORNA
Et pot interessar
Aposta forta de l'FCF per la Superlliga amb una inversió de 240.000€
Twitter
Facebook
UNEIX-TE AL CLUB