Balaguer, Aldeana i Cardedeu volen la darrera plaça de Primera Catalana

PRIMERA CATALANA
Per Redacció el 05/06/2023
Balaguer, Aldeana i Cardedeu volen la darrera plaça de Primera Catalana
Fotògraf: Arxiu
Situació insòlita i sense precedents que té en joc una permànencia o ascens de cara a la propera temporada
La previsible reestructuració en la Tercera RFEF 2023 - 2024, al futbol català i l'ascens  de la UE Sant Andreu ha provocat una situació mai viscuda en poc més de 30 dies de diferència. 

Equips que havien baixat i possiblement es mantindran, conjunts que ja no tenien opcions d'ascens a Superlliga o Primera Catalana i han tingut una segona oportunitat, descensos compensats que no es produiran...un conjunt de situacions inversemblants que encara no tenen desenllaç. 

La primera part d'aquest capítol, tothom la té força clara. La previsible llum verda a la reestructuració de Tercera RFEF "produiria menys descensos a categoria regional", segons van aprovar les federacions territorials en la reunió amb l'RFEF, és a dir, UE Vilassar i FC Vilafranca mantindrien la categoria. 


Aquesta situació, automàticament afavoreix Lloret, Horta i Viladecans, qui, de retruc, pujarien a Superlliga (futura Lliga Elit). Ara bé, el problema arriba entre Primera i Segona Catalana. 

El Pla de Competició exposa que, en cas que es produïssin dos ascensos de Tercera a Segona RFEF, s'aplicaria aquest criteri: 

1. "Pujaria el millor segon de Primera Catalana a Tercera RFEF". En aquest punt, s'interpreta que l'FCF aprova l'ampliació a Tercera RFEF i per aquesta raó no ascendeix la UE Rubí. S'entén. 

2. "No descendeix el millor descendit de Primera Catalana". I en aquest punt seria a on el CF Balaguer podria dir la seva i defensar la seva permanència a Primera Catalana.


Balaguer, Cardedeu o Aldeana?


Amb aquest context, el CF Balaguer pot defensar aquest article d'ascensos compensats a Primera Catalana, però com es tracta d'una situació excepcional, l'ampliació a 18 equips en Tercera RFEF trenca aquesta cadena d'ascensos compensats i salvacions. 

A Segona Catalana, el FC Cardedeu es trobaria a l'espera de l'aplicació del nou criteri federatiu, ja que en la classificació final, seria l'únic quart classificat no ascendit. Però ara bé, la UE Aldeana, cinquena en la classificació al grup d'ascens 6 de Segona Catalana, té millor coeficient i podria exigir ascendir com a millor quart, ja que Morell ascendeix com a tercer, després de la fusió de Tortosa i Ebre Escola. 


Una realitat absolutament inèdita i difícil de resoldre durant aquesta propera setmana. Durant el mes de juliol es començaran a confeccionar els grups de la temporada 2023 - 2024 i sabrem quin equip tindrà la notícia positiva en forma d'ascens o de salvació inesperada. 
TORNA
Et pot interessar
Balaguer, Aldeana i Cardedeu volen la darrera plaça de Primera Catalana
Twitter
Facebook
UNEIX-TE AL CLUB