El Cornellà torna a trepitjar la Divisió d'Honor Cadet un any després

GENERAL
Per Manel Expósito el 20/09/2022
El Cornellà torna a trepitjar la Divisió d
Fotògraf: UE Cornellà
El conjunt de Carlos Roa debuta aquest cap de setmana a la màxima categoria, després de patir un descens històric a Preferent
Tot i que és una circumstància absolutament excepcional, el Cadet A de la UE Cornellà serà un dels conjunts nouvinguts a la Divisió d'Honor Cadet 2022 - 2023. Fa dues temporades va patir el seu primer descens a Preferent, i la màxima categoria autonòmica tornarà a gaudir d'un dels màxims referents nacionals. 

"A nosaltres ens va afectar la pandèmia (curs 2020 - 2021). Durant aquella temporada, els nois no podien sortir del municipi i molts dels jugadors d'aquell equip no eren de Cornellà. A més a més, va ser un curs amb una lliga a una volta. Va ser una situació estranya i ja hem tornat a Divisió d'Honor", exposa Carlos Roa, nou entrenador del Cadet A del Cornellà. 

Durant aquest any de transició, l'equip 'verd' ha estat el gran dominador al grup 1 de Preferent, més enllà del FC Barcelona B (campió). 80 punts a favor, 26 victòries en 30 partits disputats, 104 gols a favor i només 21 en contra ha estat les inversemblants estadístiques. A l'abast de molt pocs equips. 


Carlos Roa debutarà com a primer entrenador en una banqueta de Divisió d'Honor. Com a segon, va ser la mà dreta de Miguel Ángel Sampron a Divisió d'Honor Juvenil i aquest any tindrà el repte de tornar a demostrar la gran pedrera que hi ha al conjunt 'verd'.

"El Cornellà recupera la categoria que històricament li correspon i la seva trajectòria de l'entitat a primera divisió ho confirma. A Cornellà no estem acostumats a parlar d'un ascens d'un equip a Divisió d'Honor. Aquesta situació es va produir i tornem amb moltes ganes", afirma Roa.

El Cadet de la passada temporada era de segon any, amb el mateix bloc que hauria competit a Divisió d'Honor. El nou Cadet A 2022 - 2023 manté el bloc que el passat curs integrava el Cadet B i, d'aquella fornada de jugadors, Pedro Soma i Dilan András van ser convocats amb la selecció catalana sub 16 masculina. Aquest any es competeix amb el mateix bloc que el curs anterior era de primer any.


"Som un equip físicament molt potent i a nivell individual tenim molt talent. Aquesta generació actual va disputar la primera temporada de la pandèmia a Divisió d'Honor Infantil i es coneix des de fa diverses temporades. És una de les millors generacions que té ara mateix Cornellà. Les aspiracions estan molt definides: hem de lluitar per la millor posició possible", analitza el nou tècnic cornellanenc

L'objectiu del Cornellà és gaudir del futbol competint. Tot i ser un conjunt que acaba d'arribar a Divisió d'Honor, no és un nouvingut més ."No ens fixem els mateixos objectius que poden tenir altres nouvinguts. Lluitarem per finalitzar la temporada entre les cinc primeres posicions, el nostre esglaó històric", exposa ambiciós Carlos Roa. 

El desplaçament a Santa Eulàlia de Riuprimer per enfrontar-se al Vic Riuprimer serà la primera jornada de lliga, aquest dissabte a les 12:00h.
TORNA
Et pot interessar
El Cornellà torna a trepitjar la Divisió d'Honor Cadet un any després
Twitter
Facebook
UNEIX-TE AL CLUB