El Palamós, un club renovat que vol créixer “partit a partit”

PRIMERA CATALANA
Per Marc Perelló el 01/12/2022
El Palamós, un club renovat que vol créixer “partit a partit”
Fotògraf: Laura Heras
El Club de Futbol Palamós és un dels clubs més longeus del futbol català que, després d’arribar a finals dels 80 a Segona Divisió, ara busca estar a la part alta de la classificació del grup 1 de Primera Catalana.

Palamós ha estat considerada durant molt anys una de les capitals del futbol a Catalunya (origen del nostre Degà). El club va ser fundat el 1898 i, abans d’arribar al seu centenari, ja va trepitjar la Segona Divisió A. Sens dubte, l’època daurada del club. Aquesta va ser la temporada 1989-90, on hi van destacar jugadors històrics de l’entitat com Antonio Puche, el màxim golejador de la història del Palamós.


Ara mateix, el primer equip competeix al grup 1 de la Primera Catalana, i busca fer una bona temporada per situar-se entres els cinc millors de la categoria: “Aquesta temporada hem intentat crear un nou projecte per donar estabilitat al club. Hem incorporat molta joventut de la comarca i, si tot ha d’anar com tenim previst, esperem acabar el curs a la zona alta de la classificació”, explica Albert Déu, el nou secretari tècnic del Palamós.


El Palamós és un equip totalment nou. Només conserva quatre integrants de l’equip format l’última temporada. Un equip que té diversos punts forts, que el fan ser un conjunt a tenir en compte: “És un bloc amb un bon nivell de futbol. Segons com transcorri la temporada, veurem on podem estar. També és complicat adaptar-se a les expectatives del club degà del futbol català”, reconeix Albert Déu.
Això sí, el conjunt del Baix Empordà sap que, aquest curs, el primer grup de Primera Catalana compta amb rivals exigents i que lluiten per objectius similars als del Palamós: “De cara als propers partits hem de fer un pas endavant per anar consolidant tot el que estem treballant. Els jugadors tenen potencial per anar a molt més. Els propers partits han de ser un punt diferencial per anar cap amunt, per arrencar i consolidar el projecte.”, apunta el secretari tècnic del club palamosí.


“Aquest grup serà molt igualat. Ja s’està veient uns resultats molt sorprenents, perquè tots els equips remen cap a la mateixa direcció, i la qualitat individual dels jugadors tampoc és exageradament molt alta i diferencial entre un equip i un altre”, afegeix Déu.

 

Després de nou jornades, el Palamós només ha estat capaç de guanyar tres partits. N’ha sortit derrotat dels altres sis. Aquest mal inici de competició va accelerar les primeres decisions de la direcció esportiva del club. Si es volien aconseguir els objectius marcats per aquesta temporada, havia d’haver canvis.


Així doncs, Joan Bayona, precisament exjugador del club ganxó, va començar a principis del mes d’octubre la seva carrera com a tècnic a la banqueta del Palamós. Però després de no haver fet possible per la consecució dels resultats esperats, ha estat destituït.
El seu relleu a la banqueta és Àlex Redondo, que fins ara era scouter del planter del Girona FC: “Els últims anys he estat fent tasques de gestió de club, més enfocat a la direcció esportiva, però sempre m’ha apassionat entrenar i em va fer il.lusió acceptar el repte, perquè el Palamós és un club on sé que s’hi pot treballar bé”, explica el nou entrenador del Palamós.


“Els què estem als despatxos també ens agrada controlar tot el que passa des de la gespa, i després de rebre una oferta interessant com és aquest projecte, no m’ho vaig pensar dos cops, encara que l’equip està en una situació complicada”, assegura Redondo.


Acabat d’arribar a Palamós, Àlex Redondo ja ha conegut als seus jugadors, i els ha explicat la seva idea per superar aquesta primera part de la temporada: “El primer dia d’entrenaments vam fer una xerrada, on vam creuar punts de vista i vam tractar la situació en la qual ens trobem. Vam parlar amb els capitans, els vaig transmetre la meva confiança amb aquest bloc i, que havíem d’intentar augmentar el punt d’intensitat per no encaixar gols. Aquest és el primer pas per ser millors”.


Àlex Redondo amb un dels seus jugadors


Fins i tot, ja va dirigir el seu equip en la victòria de diumenge contra el Can Gibert, en una jornada que fa ser als empordanesos més optimistes, i que els fa situar-se ben a prop de la part mitja de la classificació: “El diumenge vaig veure coses que em van agradar. Hem de recuperar l’alegria i, ser un equip que crei ocasions i marqui més gols”.


“Vaig veure les cares de satisfacció dels jugadors al final del partit, per haver estat capaços de complir el què s’havia marcat a nivell defensiu i del resultat que volíem. Crec que això ens donarà un important marge de creixement les properes jornades per afrontar de la millor manera possible les dos sortides que tenim abans del Nadal (Manlleu i Parets del Vallès), que realment són molt complicades”, conclou l’entrenador del Palamós.
Aquest equip vol canviar la seva dinàmica a la lliga, i començar a treure victòries per poder tenir la possibilitat de ser l’any vinent, equip de Superlliga Catalana. Molta ànims i sort, al degà del futbol català. 

TORNA
Et pot interessar
El Palamós, un club renovat que vol créixer “partit a partit”
Twitter
Facebook
UNEIX-TE AL CLUB