El Pla de Competició 2023 - 2024 fixa el nou full de ruta del proper curs

PRIMERA CATALANA
Per Redacció el 01/06/2023
El Pla de Competició 2023 - 2024 fixa el nou full de ruta del proper curs
Fotògraf: Marc Mata / Arxiu
Pla General d'Actuació pendent d'aprovació a l'Assemblea General Ordinària del proper divendres 30 de juny
Des d'aquest dimecres 31 de maig (amb un mes de marge) ja es pot consultar el Pla de Competició 2023 - 2024 que l'FCF presentarà als clubs el proper divendres 30 de juny a l'Assemblea General Ordinària de la Federació Catalana de Futbol (FCF) 2023.

La gran novetat de la propera temporada serà l'estrena de la Superlliga Catalana. Bé, de fet, la primera novetat és el canvi de nom. No tindrà el naming de Superlliga Catalana sinó Lliga Elit. 

La proposta del Pla de Competició 2023 - 2024 mantindrà el pla estratègic que ja va avançar l'actual Junta Directiva durant el darrer any: "tornaran a haver-hi promocions d'ascens". I així serà. Ara bé, Tercera Catalana haurà d'esperar una temporada més perquè es puguin desenvolupar promocions d'ascens. 


Exposem els ascensos i descensos que es plantejaran a l'Assemblea General Ordinària 2023: 

Lliga Elit (Superlliga Catalana)


La conformen 16 equips en un únic grup. Ascendiran a Tercera Federació tres equips, que seran el 1r i 2n classificat del grup, i el guanyador de les eliminatòries d’ascens que disputaran els classificats en les posicions 3a a 6a, enfrontant-se a doble partit en la primera eliminatòria 3r contra 6è i 4t contra 5è, i en la segona eliminatòria els guanyadors de la primera eliminatòria, també a doble partit (total 3 equips). En totes les eliminatòries es jugarà el partit de tornada al camp del millor classificat.

Descendiran a Primera Catalana els classificats en les posicions 13a a 16a del grup (total 4 equips)

Proposta inici de lliga: 17 de setembre
Proposta darrera jornada de lliga: 19 de maig
Proposta Promoció d'ascens: 26 de maig - 16 de juny

Primera Catalana


La conformen 48 equips, dividits en tres grups de 16 equips. Els campions de cada grup assoleixen l'ascens a Lliga Elit, i el guanyador de l’eliminatòria d’ascens que disputaran el 2n classificat de cada grup, i el millor 3r classificat del conjunt de grups, enfrontant-se a doble partit en la primera eliminatòria els equips aparellats per sorteig, i en la segona eliminatòria els guanyadors de la primera eliminatòria, també a doble partit (total 4 equips). En totes les eliminatòries es jugarà el partit de tornada al camp del millor classificat.

Descendiran a Segona Catalana els classificats en la posició 13a a 16a de cada grup (total 12 equips).

Proposta inici de lliga: 17 de setembre
Proposta darrera jornada de lliga: 19 de maig
Proposta Promoció d'ascens: 26 de maig - 16 de juny


Segona Catalana


La conformaran 108 equips, distribuïts en sis grups de 18 equips. Ascendiran a Primera Catalana els campions de cada grup de Segona Catalana, i els guanyadors de les eliminatòries d’ascens que disputaran els classificats en les posicions 2a i 3a de cada grup, enfrontant-se a doble partit (total 12 equips). 

En totes les eliminatòries es jugarà el partit de tornada al camp del millor classificat. 4 Descendiran a Tercera Catalana els classificats en les posicions 14a a 18a de cada grup (total 30 equips).

Per a la temporada 2024/2025 la Segona Catalana estarà formada per 6 grups de 16 equips.

Proposta inici de lliga: 10 de setembre
Proposta darrera jornada de lliga: 19 de maig
Proposta Promoció d'ascens: 26 de maig - 2 de junyTercera Catalana


La conformaran 288 equips, dividits en divuit grups de 16 equips.

Barcelona (10 grups)
Ascendiran a Segona Catalana els campions de cada grup. Descendiran a Quarta Catalana els classificats en les posicions 14a a 16a de cada grup, i els dos pitjors 13ns (total 32 equips*).  

Girona 
Ascendiran a Segona Catalana els campions de cada grup. Descendiran a Quarta Catalana els classificats en les posicions 14a a 16a de cada grup, i el pitjor 13è classificat (total 10 equips*)

*Descensos condicionats al nombre final de grups que es formin de Quarta Catalana

Lleida (2 grups)
Ascendiran a la Segona Catalana els campions de cada grup. Descendiran a Quarta Catalana els classificats en15è i 16è lloc (total 4 equips).

Tarragona (2 grups)
Ascendiran a la Segona Catalana els campions de cada grup. Descendiran a Quarta Catalana els classificats en la posició 16a de cada grup.   

Terres de l'Ebre (1 grup)
Ascendiran a la Segona Catalana el campió de grup. Descendiran a Quarta Catalana els classificats del 15è al 16è (total 2 equips). 

Proposta inici de lliga: 17 de setembre
Proposta darrera jornada de lliga: 19 de maig


Quarta Catalana

Ascendirà a Tercera Catalana el campió de cada grup i els guanyadors de les eliminatòries de promoció d'ascens, que expliquem amb més detall: 

Barcelona (previsió de 18 grupos)
Ascendeixen els guanyadors de l’eliminatòria d’ascens que disputaran els 2ns classificats de cada grup, a doble partit i aparellats per sorteig. 

Girona (previsió de 4 grups)
Ascendeix el guanyador de les eliminatòries d’ascens que disputaran els classificats en les posicions 2a a 5a de cada grup, amb el següent format: Primera eliminatòria: El 2n classificat contra el 5è classificat a un partit en casa del 2n classificat. El 3r classificat contra el 4r classificat a un partit en casa del 3r classificat. Segona eliminatòria: Els campions de cada eliminatòria a un partit en casa del millor classificat.

Lleida (previsió de 2 grups)
No hi ha previsió de promoció d'ascens

Tarragona (previsió de 2 grups)
Ascendeix el guanyador de les eliminatòries d’ascens que disputaran els classificats en les posicions 2a a 5a de cada grup, amb el següent format: Primera eliminatòria: El 2n classificat contra el 5è classificat a un partit en casa del 2n classificat. El 3r classificat contra el 4r classificat a un partit en casa del 3r classificat. Segona eliminatòria: Els campions de cada eliminatòria, a un partit en casa del millor classificat

Terres de l'Ebre (previsió 1 grup)
Ascendeix el campió de la promoció d'ascens entre els classificats en les posicions 2a a 5a en eliminatòries a partit únic al camp del equip millor classificat a la fase regular.

Proposta inici de lliga: 17 de setembre
Proposta darrera jornada de lliga: 19 de maig
Proposta Promoció d'ascens: 26 de maig - 2 de juny


Ascensos compensats i descensos no compensats


a) Un ascens no compensat
• Ascendirà a Tercera Federació el perdedor de la segona eliminatòria d’ascens aTercera Federació.
• Ascendira a Lliga Elit el perdedor de la segona eliminatòria d’ascens a Lliga Elit.
• Ascendirà a Primera Catalana el perdedor de la segona eliminatòria d’ascens a Primera Catalana amb la millor puntuació.
• Ascendirà a Segona Catalana el 2n classificat de Tercera Catalana amb la millor puntuació.
• Ascendirà a Tercera Catalana el que correspongui per la seva millor puntuació dels grups de Quarta Catalana de la província a què pertanyi l’equip ascendit de Tercera Catalana esmentat a l’apartat anterior.

b) Dos ascensos no compensats
• Ascendirà a Tercera Federació el perdedor de la primera eliminatòria d’ascens aTercera Federació amb millor puntuació.
• No descendirà a Primera Catalana el 13è classificat de Lliga Elit.
• No descendirà a Segona Catalana el millor classificat dels descensos directes de Primera Catalana.
• No descendirà a Tercera Catalana el millor classificat dels descensos directes de Segona Catalana.
• No descendirà a Quarta Catalana el que correspongui per la seva millor puntuació dels grups o grup de la Tercera Catala.

El descens no compensat d’un equip de Tercera Divisió Nacional implicarà el següent:
• Descendirà a Primera Catalana el classificat immediatament anterior als descensos directes de Lliga Elit.
• Descendirà a Segona Catalana el pitjor classificat immediatament anterior als descensos directes de Primera Catalana.
• Descendirà a Tercera Catalana el pitjor classificat immediatament anterior als descensos directes de Segona Catalana.
• Descendirà a Quarta Catalana l’equip que correspongui amb la pitjor puntuació dels grups de la Tercera Catalana de la província a què pertanyi l’equip descendit de la Segona Catalana esmentat a l’apartat anterior.
TORNA
Et pot interessar
El Pla de Competició 2023 - 2024 fixa el nou full de ruta del proper curs
Twitter
Facebook
UNEIX-TE AL CLUB