El Terrassa FC, campió de l’Històrics amb un gol en temps afegit de Jordi Cano

GENERAL
Per Torneig d'Històrics el 10/08/2022
Fotògraf: Àlex Gallardo / Històrics
Els egarencs, campions de la XXXVI edició, superen el Manresa i sumen el seu segon Històrics
El Terrassa s’ha proclamat campió de la XXXVI edició del Torneig d’Històrics del Futbol Català en una final igualada que s’ha decidit en el darrer minut del partit, amb un golàs de Jordi Cano, que ha donat així la victòria als egarencs superant un Manresa molt combatiu.

La gran final dels Històrics enfrontava a dos equips que aquesta temporada es veuran les cares a la 2RFEF i es presentava molt atractiva pel nivell dels dos clubs, que han demostrat durant tot el torneig les ganes i ambició per tal d’aconseguir el títol.

Egarencs i bagencs han començat el duel amb intensitat i ben posicionats sobre el terreny de joc. La primera acció de perill ha estat pel conjunt de Ferran Costa, amb un xut de Jaume Pascual que ha sortit alt (m.12). El davanter del Terrassa Aythami ha fet la rèplica amb una bona rematada de cap que ha sortit fora (m.14). El partit ha baixat d’intensitat amb la lesió d’Adri Lledó, que ha rebut un fort cop al pòmul i ha estat substituït (m.19).

Just abans del descans, les ocasions han tornat a arribar, primer Noah Baffoe ha tingut una ocasió clara, quan en una centrada de Putxi ha rematat de cap ajustat al pal (m.43) i en l’acció posterior, Morales, també de cap, s’ha trobat amb una reacció brillant d’Hurtado (m.45). Amb el 0-0 i la final totalment oberta s’ha arribat al descans.

A la represa, Jordi López ha optat per moure tota la banqueta, mentre que Ferran Costa ha mantingut el bloc i només ha introduït un canvi (Martínez per Cuello). El partit ha seguit el mateix guió que la primera meitat: Molta igualtat i ocasions per tots dos equips.

Al minut 69 ha arribat una bona opció pels egarencs, amb una bona jugada personal de Babanzila, que Hurtado ha aturat amb una bona mà a baix. A mesura que passaven els minuts el matx s’ha obert, i primer Putxi (m.78) i Jaume Pascual (m.85) ho han intentat pel Manresa, sense èxit, i finalment ja en temps afegit Jordi Cano ha fet el gol del triomf amb un xut que ha desviat lleugerament Moha i ha entrat per sobre del porter Hurtado.

D’aquesta manera, el Terrassa de Jordi López ha aconseguit el segon títol de l’Històrics pels egarencs, després del sumat l’any 2019. A nivell global, l’Històrics tanca una edició exitosa, amb una presència de públic massiva durant tota la setmana i els següents reconeixements individuals: El MVP de la final ha estat pel porter del Terrassa FC, José Ortega, el màxim golejador Noah Baffoe (Manresa) i el Promesa Àlex Sánchez (Manresa).

Fitxa tècnica: 1-0

1 – Terrassa FC: Ortega (Marcos), Marc Rodríguez (Marc Muñoz), Lucas Viña (Neeskens), Aythami (Oscar Vacas), Adri Lledó (Àlex Fernández), Marcos Ordóñez (Lucas René), Morales (Sergi Serrano), Kabore (Jordi Cano), Vivancos (Babanzila), David Jiménez (Spartalis), Pablo Servetti (Lampsias).

0 – CdE Manresa: Hurtado, Putxi, Marc Cuello (Marc Martínez), Noah (Biel), Jaume Pascual, Àlex Iglesias (Sureda), David Acedo (Darbra), Javi López (Adrià Casanova), Pelegrín (Àlex Sánchez), Salva Torreño i Moha.

Gols: 1-0, Jordi Cano m.90+1.
Àrbitre: Òscar Carballo Vázquez. Groga a Morales.

Abans de començar el partit s’ha guardat un minut de silenci en memòria del periodista Dani Badia. Al descans s’ha fet homenatge a l’exfutbolista Juan Pablo Amantini.