Els projectes esportius 2022-23 comencen a confeccionar-se a Primera Catalana

PRIMERA CATALANA
Per Manel Expósito el 05/05/2022
Els projectes esportius 2022-23 comencen a confeccionar-se a Primera Catalana
Fotògraf: Manel Expósito
Una setmana després de concloure's la temporada 2020 - 2021, els clubs anuncien les seves renovacions d'entrenadors a la banqueta i comiats
Quatre dies després de concloure la temporada 2021 - 2022 als grups 1 i 2 de Primera Catalana (també la lliga regular a Tercera RFEF), l'activitat de la gespa durant els darrers 7 mesos de competició s'ha traslladat als despatxos. 

Els projectes esportius de la temporada 2022-23 ja han començat a construir-se a bona part dels conjunts que la propera temporada tornaran a jugar a la primera divisió catalana de futbol o que, malauradament, han fet un pas enrere i han baixat a Segona Catalana.

L'AEC Manlleu va ser l'equip més matiner a anunciar la renovació de Manel Sala a la banqueta. Tot i que el curs 21-22 no havia finalitzat (i encara hi havia opcions d'ascens a Tercera RFEF), el club osonenc va mantenir la confiança en el seu tècnic dels darrers tres anys. 


El Sant Ildefons va ser el segon equip que, un dia després de confirmar-se el descens a Segona Catalana, va publicar la renovació d''Ivo' Rodríguez al capdavant del nou projecte cornellanenc en la nova categoria. Confiança absoluta en el seu tècnic. 


Noves renovacions

A partir d'aquest dilluns anterior, d'altres projectes esportius també mantindran el vincle amb els seus actuals entrenadors. Alguns ja s'han anunciat públicament i a d'altres hi ha acord de renovació. 

La Montañesa, nou equip de Tercera RFEF, va arribar a un acord de renovació amb Raúl Paje a principis de la setmana anterior i la Fundació UE Tona encara està paint l'ascens. Previsiblement, també mantindria el nou projecte amb Ricard Farrés a la banqueta. 

A l'actual Primera Catalana G1, Javi López (CF Parets) serà dels pocs entrenadors que es mantindrà en la categoria, i també seguirà Arnau Liesa, però en aquest al nou repte de La Jonquera a Segona Catalana. 


El gruix de projectes continuistes els trobem al grup 2: Adam Fontes ha renovat a Horta, César del Pozo a Can Vidalet, Oriol Alcázar a Sant Cugat i Lluís Padrós a Vic Riuprimer (descendit a Segona Catalana). Més les continuïtats de Manel Sala a Manlleu i 'Ivo Rodríguez a Sant Ildefons.

Nous projectes

D'altra banda, Unificació Llefià (Jordi Souto), Palamós (Mario Fernández), Martinenc (Dani Andreu), L'Escala (Sergi Luis 'Sepu'), Santboià (José Alcaraz) i Vic (Albert Cámara) són els sis equips que aquest any han tancat curs a Primera Catalana que estrenaran entrenador la propera temporada. 

Entre els quatre equips que, matemàticament, arriben de Tercera RFEF ja hi ha un que renovarà cos tècnic: German Inglés no seguirà a Ascó.


Bona predisposició i setmana de reflexió


Finalment, el bloc més predominant en la categoria és el dels despatxos dels clubs en ple procés de negociació i setmana de reflexió. 

Guineueta, Banyoles i Rubí volen gaudir d'uns dies de descans després de patir una temporada complicada i amb un desgast psicològic important. 

Bescanó (Óscar Prieto), Mataró (Raúl Monroy), Mollet (David Parra), Lloret (Albert Batllosera) i Atlètic Sant Just (Marc Cabestany) són cinc dels projectes de la categoria que han finalitzar el curs amb bones sensacions i estarem atents a possibles novetats positives durant els propers dies. El Santfeliuenc (Andrés González) també ha tancat l'any 'in crescendo' i anunciarà el nou projecte 22-23 en els propers dies.


Figueres, Granollers, Les Franqueses, Costa Brava B i Sabadell Nord son els cinc equips que han patit un descens de categoria, a Primera o Segona Catalana, i que encara s'ha d'anunciar el nou projecte esportiu. 

Així mateix, el Júpiter es troba en una situació d'stand by', ja que fins a finals de maig no sabrà si la propera temporada serà equip de Primera Catalana o Segona.  A cavall entre dues categories durant els propers 30 dies.
TORNA
Et pot interessar
Els projectes esportius 2022-23 comencen a confeccionar-se a Primera Catalana
Twitter
Facebook
UNEIX-TE AL CLUB