Kings League, mercat i aparador de Primera i Segona Catalana

PRIMERA CATALANA
Per Redacció el 16/11/2022
Kings League, mercat i aparador de Primera i Segona Catalana
Fotògraf: Arxiu GolCat
El nou projecte de Gerard Piqué a Barcelona busca els millors jugadors amateurs, amb notables inscripcions del futbol català federat
Qui ens hauria dit fa poc menys d'un mes que el món 'streamer' que envolta Ibai Llanos, DJ Mario, The Grefg o, fins i tot, Sergio Agüero tindria un contacte estret amb el futbol català. Com i per què? Es preguntaran els nostres lectors. Doncs a través del projecte esportiu i digital 'Kings League', liderat per l'exjugador del FC Barcelona Gerard Piqué i propietari de l'univers empresarial Kosmos.

'Kings League' és una lliga tancada de futbol 7 en què 12 equips - liderats per 9 streamers internacionals, més Sergio Agüero, Iker Casillas i el periodista Gerard Romero - es disputen el títol de la competició amb 12 plantilles formades per 10 jugadors amateurs, cada conjunt, més 2 convidats premium.

I quina relació hi ha entre aquest espectacle amb l'espectacle del futbol català? Doncs que qualsevol persona pot formar part d'aquest nou univers i inscriure's al càsting. De moment, més de 8.000 joves majors de 18 anys s'han inscrit i també ho poden fer jugadors federats i adscrits a qualsevol equip futbolcat.


Eric Sánchez, actual segon entrenador del CE Europa i exentrenador del CP Sarrià B fa dues temporades, és el coordinador tècnic general d'aquest càsting en què 120 jugadors aspiren al draft i formaran part de la competició. Aquesta lliga començarà a organitzar partits a partir de l'1 de gener amb dues parts de 20 minuts i amb horari de 16:00h a 21:00h, amb seu a Barcelona.

"Qualsevol jugador pot inscriure's en aquesta competició. Dubto molt que hi puguin haver inscripcions de jugadors de Tercera RFEF, però sí s'han inscrit jugadors de Primera i Segona Catalana. De fet, hi ha exjugadors que jo he entrenat i ara mateix juguen a Segona i Tercera Catalana", reconeix Sánchez a GolCat i també en declaracions a BTV.


Des de Kosmos asseguren que els jugadors no tenen cap prohibició a compaginar una lliga federada amb la participació a la Kings League. Ara bé, cada futbolista ha de saber quina serà la seva prioritat i possibilitat de compaginar ambdues competicions. Els jugadors que superin el càsting final i formin part d'un dels 12 equips tindran contracte laboral, tot i que les jornades d'entrenaments ja depenen de cada formació.

Des de la coordinació esportiva de la competició prioritzaran la destresa tècnica i individual de cada jugador i "l'objectiu és tenir el màxim nivell possible, amb un llistó proper a Primera Catalana", assegura Eric Sánchez. La lliga no gestiona el desplaçament dels jugadors inscrits i per aquesta raó hi ha possibilitats que hi hagi una representació destacada de jugadors federats (o ja retirats) a Catalunya.

"Aquesta competició és un bon aparador per als jugadors, ja que poden exhibir el seu talent en un projecte amb una enorme difusió i un cartell a escala internacional. Estem parlant de futbolistes amateurs desconeguts i que es poden mostrar al món i cridar l'atenció", conclou Sánchez.
TORNA
Et pot interessar
Kings League, mercat i aparador de Primera i Segona Catalana
Twitter
Facebook
UNEIX-TE AL CLUB