La Grama, a un pas de tocar un fons històric a La Verneda

TERCERA CATALANA
Per Manel Expósito el 22/09/2022
La Grama, a un pas de tocar un fons històric a La Verneda
Fotògraf: Arxiu
El club colomenc arrosega una situació crítica i extrema des de fa quatre temporades i una nova incompareixença els expulsaria de la competició
La situació de la UDA Gramenet en les darreres temporades s'ha anat agreujant de forma crítica. Tot i així, i miraculosament, el club colomenc ha aconseguit sobreviure i competir a Segona Catalana. Malauradament, l'històric català de Santa Coloma de Gramenet es va arrossegar la passada temporada i va patir el conseqüent descens a Tercera Catalana. 

Aquest diumenge anterior havia de disputar el seu primer partit de lliga al Municipal de Pomar davant el Baró de Viver. Tot i això, cap integrant del club blau es va presentar a Badalona i només ho va fer l'equip visitant i l'àrbitre de l'enfrontament. Una situació molt preocupant, sense arribar a ser sorprenent. 


Sense jugadors inscrits a l'FCF, la Grama disputa aquest diumenge la segona jornada de lliga al camp de La Verneda, davant el CE Júpiter B. Poc menys de 48 hores perquè el club pugui inscriure un mínim d'11 jugadors i competir. Ara bé, en quin context ens trobaríem si es torna a repetir la situació que es va viure a Pomar? Amb quines conseqüències? Les exposem: 

Article 294è Reglament General FCF


La no compareixença d’un equip a un partit oficial, tractant-se d’una competició per punts, produirà les conseqüències següents:

a) Es computarà el partit per perdut a l’infractor, declarant vencedor el club oponent, pel resultat de tres gols a zero, i es descomptaran al primer tres d’aquells de la seva classificació. En cas de retirada d’un equip del terreny de joc, de conformitat amb el que estableix l’article 296è, es computarà el partit per perdut a l’infractor, declarant vencedor el club oponent, pel resultat de tres gols a zero, - llevat que l’oponent hagués obtingut un resultat millor -, i es descomptaran al primer tres d’aquells de la seva classificació.

b) En el supòsit d’una segona no compareixença en la mateixa temporada, o una primera dins els tres últims partits, el culpable serà exclòs de la competició i participarà, a l’inici de la següent, en la divisió o categoria immediata inferior, o en la següent, si en consumar la infracció estigués descendit virtualment, sense possibilitat d’ascens, en ambdós casos, en les dues temporades successives.


Conseqüències futures


Article  288è - En una competició per punts, un cop començada, i aquesta retirada o exclusió es produís en la primera volta del campionat en qüestió, perdrà tots els drets derivats de la seva adscripció a la divisió de què es tracti, considerant-se com a no participant en el campionat, i no puntuarà en favor ni en contra dels altres, a efectes generals de la classificació de tots ells.

Si el culpable participa en l’última categoria no podrà ascendir en les dues temporades següents, imposant-se per a la no compareixença que en determinés l’exclusió multa accessòria en quantia doble a l’establerta inicialment. 
TORNA
Et pot interessar
La Grama, a un pas de tocar un fons històric a La Verneda
Twitter
Facebook
UNEIX-TE AL CLUB