La UE Sants lluirà un mapa del barri de Sants a l’equipació del Centenari

GENERAL
Per Martí Odriozola el 12/11/2021
La UE Sants lluirà un mapa del barri de Sants a l’equipació del Centenari
Fotògraf: pfotoalbums
El club santsenc conmemora els 100 anys d’història amb una nova equipació trencadora
La UE Sants lluirà un mapa dels carrers del barri de Sants en la seva nova equipació per commemorar el Centenari de l’entitat. L’any que ve el club santsenc compleix 100 anys d’història (1922-2022) i ha presentat les noves samarretes que portaran els jugadors i jugadores del club fins que acabi la temporada.

És un disseny que fa un homenatge al barri de Sants i que recupera les tres franges horitzontals primes a l’alçada del pit que havien format part de la samarreta fa dècades. Envoltant la samarreta, hi ha estampat un mapa del barri amb els carrers dibuixats. La samarreta manté els colors històrics del club i llueix el lema “orgull santsenc”.

El primer equip masculí estrenarà les noves samarretes diumenge al camp de l’Energia (18:00h) contra L’Hospitalet i el primer equip femení ho farà el mateix diumenge al Narcís Sala (18:00h) contra el Sant Andreu.


Per la seva banda, el logotip del Centenari mostra la forma del barri de Sants i té dibuixades tres pinzellades de color verd, així com l’any de la fundació a dalt i l’any del Centenari a baix.

Durant la presentació, jugadors i jugadores del club han fet de models amb les noves samarretes: Oriol Antonell i David Cura del primer equip masculí, Isabel Asensio i Laia Cura del juvenil A femení, Àlex Garcia i Joaquín Fedele del juvenil A masculí i Iker Ribas del futbol base.

Concurs per dissenyar la samarreta, el logo i la mascota del Centenari


Per decidir el disseny guanyador, el club va organitzar un concurs a la primavera del 2021 perquè socis, aficionats i simpatitzants fessin les seves propostes per la samarreta, logo i mascota del Centenari. Entre totes les propostes presentades, la comissió del Centenari les va avaluar i va escollir els dissenys guanyadors.

L’autor de logotip i la samarreta guanyadors és l’exjugador del primer equip i del futbol base, Marçal Vila. Vila, apassionat del disseny, reconeix que “dissenyar la samarreta del Centenari era una oportunitat per tenir un impacte històric al club” i aquesta va ser la seva principal motivació per presentar la proposta.


“La idea era fer una samarreta que representés els 100 anys de vida del club” i, per això, va traçar tres línies fines i verdes a l’alçada del pit, fines com abans, “com les fotografies que hi ha en blanc i negre a les oficines del club”. En paraules de Vila, “el mapa del barri amb els carrers dibuixats és el detall que fa la samarreta especial”.

20 de gener del 2022: punt de partida dels actes


En la mateixa presentació, el club ha anunciat els actes que està preparant de cara a l’any 2022 i el primer d'aquests serà el 20 de gener a la Sala de Plens de la seu del Districte de Sants Montjuïc. El doctor en Història Carles Santacana farà una xerrada oberta al públic sobre l’esport a Barcelona.

D’altra banda, a l’abril hi haurà una exposició a les Cotxeres de Sants. L’objectiu serà explicar la història de la UE Sants a partir del fons documental, de la col·lecció de trofeus, de fotografies i d’altres documents històrics.


El 2022 s’entregarà un trofeu al guanyador de la Volta Ciclista a Catalunya a l’última etapa, que acaba a Montjuïc, com a reconeixement de la vinculació entre la Volta i la UE Sants.

Finalment, l’acte central del Centenari serà una taula rodona amb la presència de personalitats de l’esport relacionades amb la UE Sants amb la idea que persones que han format part club puguin compartir les seves experiències i històries. També hi haurà un pastís d’aniversari.
TORNA
Et pot interessar
La UE Sants lluirà un mapa del barri de Sants a l’equipació del Centenari
Twitter
Facebook
UNEIX-TE AL CLUB