La UE Vilanova estrena gespa artificial per primera vegada en 43 anys de vida

TERCERA CATALANA
Per Redacció el 23/11/2021
La UE Vilanova estrena gespa artificial per primera vegada en 43 anys de vida
Fotògraf: TV3
És el poble més petit de Tercera Catalana amb només 80 habitants i dels pocs dels grups de Lleida encara amb camp de sorra
La UE Vilanova de l'Aguda ha tornat a fer història. I no precisament perquè hagi tornat a assolir un ascens de categoria, tal com va aconseguir l'any 2016 amb l'estrena a Tercera Catalana, sinó perquè aquest proper diumenge 28 de novembre estrenarà gespa nova. Bé, nova, nova no tampoc, però sí és la primera vegada que el Municipal d'aquest poble de 80 habitants de La Noguera - el més petit a Tercera Catalana - en té.

Gràcies al reportatge de TV3 'El Miracle de Vilanova' una empresa especialitzada en la construcció de camps de gespa artificial Sports&Landscape es va interessar a portar a terme un impacte positiu en la comunitat del futbol més amateur i modest, seguint els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 de Nacions Unides. En aquest cas, no es tracta només de l’impacte positiu mediambiental sinó també de la responsabilitat social corporativa de l'empresa per oferir una segona vida a gespes ja utilitzades a altres instal·lacions.

Amb els esforços de tot el poble, l'Ajuntament i el club, la UE Vilanova podrà gaudir d'un segon miracle en la seva trajectòria esportiva de 43 anys de vida (1979). El primer ha sigut poder gaudir i sobreviure amb un conjunt amateur en un dels pobles més petits a Catalunya. El segon, serà deixar enrere el camp de sorra i començar una nova vida amb gespa artificial. 


El president de l'entitat, Josep Capell, ha exposat als micròfons de TV3 que des de finals del mes de juny, els jugadors del primer equip i els veïns del poble han col·laborat cada dissabte en la instal·lació de la gespa i han aportat el seu gra de sorra en tot allò que fos necessari per abaratir els costos. 

"El canvi a gespa ens ajudarà a traure jugadors de la comarca i augmentar les llicències esportives. Ara no hi haurà cap excusa al camp", asseguren des del club. Al grup 16 de Tercera Catalana, CF Torà i CF Pobla de Segur són els altres dos conjunts que encara juguen en un camp de sorra. 

El director general d'Sports&Landscape, Ignasi Senabre, recorda que "a Catalunya no reutilitzem els camps de gespa artificial i estem parlant de 190 tones de residus que poden tenir una segona vida útil". En aquest cas, la nova catifa del Municipal de Vilanova de l'Aguda prové de Granollers i aquest diumenge tornarà a estrenar-se a les 12:15h (l'acte oficial de presentació serà a les 11:00h) davant el CF Butsenit. Una autèntica victòria que val molt més que tres punts.


En les seves xarxes socials, la UE Vilanova ha agraït el tracte rebut per part de l'Ajuntament de Pons i de Guissona i del CF Ponts i la UE Guissona, les dues entitats esportives que han acollit el club durant els darrers partits de lliga. Tres clubs petits que han contribuït a un gran futur per al futbol de la comarca. Molta sort, Vilanova!

ÀUDIO MÈLICH ON TOUR: 'UE VILANOVA DE L'AGUDA, EL MIRABLE CONTINUA!"

TORNA
Et pot interessar
La UE Vilanova estrena gespa artificial per primera vegada en 43 anys de vida
Twitter
Facebook
UNEIX-TE AL CLUB