La unió del futbol ripolletenc en una sola entitat, la il·lusió i gran objectiu de Joaquín Magan

SEGONA CATALANA
Per Marc Mata el 14/12/2022
La unió del futbol ripolletenc en una sola entitat, la il·lusió i gran objectiu de Joaquín Magan
Fotògraf: Marc Mata
Des d’aquesta temporada 22/23 i fins a finals del mandat, el CF Ripollet té nou president, després que l’anterior, Francesc Inglada, anunciés que deixava de dirigir l’entitat ripolletenca.

Joaquín Magan és el nou màxim dirigent del CF Ripollet, històrica entitat vallesana amb el primer equip competint al subgrup 4B de Segona Catalana. El fins ara vicepresident va agafar les regnes de la presidència el passat mes de juliol i esgotarà el que queda de mandat (dos anys), després del comiat de Francesc Inglada.


Magan porta quasi tota la seva vida vinculat a Ripollet i també al Club de Futbol Ripollet. Com a home de club, té ben clar que vol molt més de la seva entitat i també del futbol ripolletenc. Ens ho explica a GolCat.


Comencem parlant una mica de vostè, per a qui no el conegui. Qui és Joaquín Magan?

Primer de tot vull tenir un especial record cap a José Maria Paños. Un gran amic meu que va ser jugador, entrenador i directiu del club. Vull arrencar aquests anys de president amb una feina que faci honor a la seva figura. Dit això, Joaquín Magan és un soci del Ripollet des de ben jove i vinculat de sempre amb el Ripollet i els meus valors futbolístics estan vinculats amb el Ripollet.


Fa menció a José María Paños, ara mateix estem realitzant aquesta entrevista a la sala que des del club se li ha dedicat amb el seu nom, trofeus i fotografies d'ell. Què ens pot dir d'ell?

La pèrdua d'aquest molt gran amic meu, el passat mes d'agost, va fer que jo proposés a la Junta que la sala de trofeus, on ara estem tu i jo realitzant aquesta entrevista, portés el seu nom en rècord i en memòria seva. Ha estat una persona molt important en la història del CF Ripollet. Amb el record que jo em quedo d'ell és amb finals de juliol, setmanes abans de la seva mort, que vam estar junts i ens vàrem veure en una casa a la Vielha i on vam gaudir com a nens petits. Aquest és i serà el moment que sempre recordaré. I esportivament ha estat un gran suport.PañosCom sorgeix la proposta o la decisió perquè vostè agafi les regnes de la presidència i com ha estat l'inici?

Quan vam fer l'assemblea de socis que fem anualment, Francesc Inglada ja ens va comunicar la seva decisió de deixar la presidència del club. En un inici la junta ens vam replantejar si deixar-ho amb ell, però vam veure que havíem fet molta feina i ben feta. Quan el president em va dir que marxava vam parlar de fer eleccions. Però com encara ens queden dos anys de mandat i la majoria de la junta es veia amb forces vaig decidir que també havia de continuar. Volem seguir amb la bona feina que hem fet els últims quatre anys.Afronta el tercer període com a president, el club seguirà en aquests dos anys que queden de mandat amb el mateix programa de la candidatura d'Inglada o hi volen fer canvis?

Més o menys seguirem el programa que ja s'estava fent fins ara. Tot i això, com a nou president, tinc idees similars a Francesc Inglada, però, alguna cosa trec de la meva pròpia collita i dels directius. Hi haurà una continuïtat, però també alguna renovació i que esperem que sumin i no pas restin.


Quina és la situació actual del club?

Futbolísticament, anem lluitant amb tots els equips i hem fet un canvi substancial pel que fa al futbol base.


Quina importància considera que té el club?

És un dels més antics del poble, ja hem celebrat el centenari. Qui més qui menys ens coneix. L'únic que li falta a l'entitat és aconseguir millors categories per als nostres equips. Tenim la mala sort que quan apareix una generació de nens que té bon nivell apareixen ràpidament clubs més grans que se'ls emporten. Volem fer un salt cap a dalt perquè els nois es vulguin quedar aquí.Quina opinió tenen els socis amb aquest canvi de president?

Crec que positiva i estan acceptant favorablement els canvis que s'han fet a nivell de futbol base i m'està arribant per part d'alguns pares que estan veient una millora en els seus fills comparant la temporada passada amb aquesta.


Com va viure vostè el centenari com a vicepresident del club?

El vaig viure molt content perquè ens vam bolcar tots per fer aquest centenari el millor possible i amb tota la voluntat del món. Ens hauria agradat fer més, però la situació, per la Covid, va ser la que va ser. Dins del que cap, estem contents amb el que vam fer. El moment més destacat o que més em va agradar va ser que fiquéssim la història del club en una exposició amb fotografies i vídeos.


Fa temps que el primer equip no acaba de fer el salt a Primera Catalana. Quin creu que és el motiu?

El futbol és més complicat del que sembla. Inglada va apostar per uns tècnics que coneixia de primera mà i, malauradament, no han funcionat com esperàvem. Això sense sumar la COVID, que ens va perjudicar força. En la majoria de temporades l'equip ha estat lluitant per les primeres places, però sigui per una raó o per una altra l'equip no ha aconseguit l'objectiu. Aquest any hem apostat molt fort per fer un bon equip i confiem plenament en l'equip tècnic que va arribar a mitjans de la temporada passada. Per part de la junta directiva ajudarem en tot el que calgui per assolir d'una vegada per totes l'ascens.Ripollet és un municipi petit, però amb moltes entitats esportives i molta pràctica. Hem llegit en els mitjans de comunicació local que li agradaria que els clubs de la ciutat s'unissin. Aquest és un dels objectius del Ripollet?

El meu objectiu, tot i que encara no tinc resposta, és que la solució futbolística de Ripollet seria que tots els clubs/equips del municipi estiguessin en un sol club. El nom encara no el sé, però un podria ser Unión Deportiva Ripollet. Jo estic disposat a parlar amb els responsables per mirar d'unir totes les forces futbolístiques de Ripollet en un sol club. Així no hi ha dubte que tindríem més categories perquè seríem més forts. Aquesta seria la meva il·lusió.


Molts clubs estan incloent cada cop més equips femenins, aquesta és també una idea del Ripollet?

Ja tenim dos equips femenins, no hem pogut fer tres com era la intenció, i estem molt satisfets i orgullosos amb aquests dos equips i que vagin tirant cap endavant. Però si tenim en ment, de mirar de tenir cada vegada més nenes per a poder fer més equips femenins. Però no podem oblidar que tenim un problema, que no tenim més espai. Només tenim aquest camp i ja som molts equips.

TORNA
Et pot interessar
La unió del futbol ripolletenc en una sola entitat, la il·lusió i gran objectiu de Joaquín Magan
Twitter
Facebook
UNEIX-TE AL CLUB