L'Amposta, primera víctima del Pla de Competició: descens a Tercera Catalana

SEGONA CATALANA
Per Redacció el 23/05/2022
L
Fotògraf: CF Amposta
El primer equip del Montsià va tenir a tocar la fase d'ascens a Primera Catalana, però una mala segona fase no els permet mantenir la categoria
Hi haurà qui faci una lectura d'excusa i hi haurà qui faci una lectura d'injustícia d'aquesta notícia. Nosaltres exposarem els fets i, a partir d'aquest context i explicació, cada lector extraurà les seves conclusions i la seva valoració.

Aquest cap de setmana anterior va finalitzar la fase de permanència als subgrups de quatre conjunts en les demarcacions de Girona (1), Lleida (7), Tarragona i Terres de l'Ebre (8). Entre els descensos que s'han produït hi ha un de matemàtic que ha sorprès, el del CF Amposta.

El conjunt del Montsià ha patit un descens històric a Tercera Catalana. Després de trepitjar la Tercera Divisió fa 10 temporades (2011 - 2012) i la Primera Catalana fa 7 anys (2015 - 2016), l'Amposta ha tocat fons en un any força atípic i amb un Pla de Competició també polèmic.


L'Amposta va lluitar pràcticament fins a la darrera jornada de la primera fase amb aspiracions de classificar-se per a la fase d'ascens a Primera Catalana. Tot i això, va sumar 33 punts i va finalitzar la seva participació al subgrup 8B de Segona Catalana en quarta posició i havia de jugar la fase de permanència en la categoria.

Riudoms (28 punts), Remolins Bítem (15) i Vila-seca (18) eren els nous rivals en aquesta nova fase i tots els conjunts començaven la segona part de la temporada amb els mateixos punts: 0. La salvació s'havia de tornar a lluitar des de zero, sense cap valor dels primers 7 mesos de competició.

En aquesta segona fase, l'Amposta només ha aconseguit sumar 6 punts, ha quedat cuer en aquesta nova fase i ha patit el seu primer descens a Tercera Catalana. Amb els punts de la primera fase, l'Amposta hauria mantingut la primera posició i s'haguera salvat, però la realitat aquest any no era aquesta.


Situació semblant al CE Empuriabrava


L'Empuriabrava - Castelló hauria pogut arribar a viure una situació semblant si el Banyoles hagués baixat a Segona Catalana. El conjunt de Txema Ortega va finalitzar la primera fase en quarta posició, a tres punts de la fase d'ascens i els del Pla de l'Estany els haurien arrossegat com a descens no compensat.

Finalment, aquesta situació no es produirà, ja que el Banyoles, ara com ara, és el millor 10è classificat i no descendirà a Segona Catalana.
TORNA
Et pot interessar
L'Amposta, primera víctima del Pla de Competició: descens a Tercera Catalana
Twitter
Facebook
UNEIX-TE AL CLUB