L'Ulldecona torna a il·lusionar l'afició

SEGONA CATALANA
Per Víctor Gómez el 30/09/2022
L
Fotògraf: CF Ulldecona
L’equip del Montsià suma 4 punts de 6 possibles al subgrup 6B de Segona Catalana contra rivals d’entitat com el Tortosa i l’Ampolla, també aspirants a la promoció d'ascens
L'estiu que s'ha viscut al CF Ulldecona ha estat força intens. Després d’una temporada dura i amb poca estabilitat al subgrup 6B de Segona Catalana, l’arribada de Gerard Capera com a nou tècnic faldut feia preveure molts canvis. De fet, des de la Junta Directiva s'ha liderat aquest nou rumb i d'aquesta manera ho explica el seu portaveu institucional, Edu Marín.

L’objectiu inicial era intentar fixar un objectiu que agradés a l’aficionat, bàsicament perquè des que la junta directiva actual gestiona l’escola de futbol base i el primer equip la idea era que la gent es tornés a enganxar a venir al camp. Per tant, la nostra tasca principal era fer un equip amb jugadors del poble, que fossin aptes per jugar a Segona Catalana, cas de Fabregat, Balada, Pere o Roc", exposa Marín.

L'enorme situació del Juvenil A també és una situació que es buscarà aprofitar al club. "Els juvenils han pujat a Preferent i està format per gent de la zona. Amb aquesta base també volem nodrir l’equip sènior i en un parell d’anys tenir un 95% de plantilla autòctona. Per això, també vam fitxar un entrenador que s’adaptés a les qualitats dels jugadors que tenim, i des d’aquí implantar una idea de joc. En aquest sentit, buscàvem menys el resultat, però més la felicitat del públic, que se sentís identificat i que s’ho passés bé amb el futbol que veuria", afegeix. És per aquest motiu que l’Ulldecona ha treballat per confeccionar una plantilla on fins a dotze jugadors són de la localitat.


En la seva primera temporada al club, Gerard Capera ha aconseguit recuperar gent consolidada del territori que estava repartida per altres clubs forasters: “En aquestes categories el fet de tenir jugadors locals et porta aficionats al camp, siguin amics o familiars”, afegeix l’entrenador.

Les directrius i les característiques en la cerca han estat concises, Capera exposa que des del primer moment havien apostat “per jugadors ofensius i defenses amb bona sortida de pilota”. La filosofia de l’entitat d’apostar per un futbol associatiu ha permès que totes les parts es sentin més identificades. Des del mateix cos tècnic “s'ha creat un grup sa, involucrat i amb ganes”. 

D'altra banda, a Ulldecona tenen la particularitat de ser un dels equips més joves de la competició. Tan sols hi ha quatre jugadors que superen la barrera dels 25 anys, però la resta no traspassen aquesta mitjana. “A vegades podem pecar d’inexperiència en moments puntuals, però la joventut vol molt i tenim il·lusió”, assegura Capera.


Objectiu ambiciós 


D’aquesta il·lusió s’ha impregnat el públic local, bolcat en aquest inici a animar i donar força als jugadors a peu de camp. Gerard Capera transmet la importància de lluitar per aquest “sentiment de poble” que fa que vingui multitud de gent a donar suport i, sobretot, intentar anar “partit a partit” sense desmerèixer ni creure’s superior a ningú: 

Crec que tenim equip per estar entre les quatre places i disputar la promoció d'ascens a Primera Catalana, però ho haurem de treballar. La categoria serà igualada i complicada”, reconeix.

4 punts de 6 possibles és el balanç de l'Ulldecona en les primeres jornades de lliga, assolit davant rivals directes i aspirants a l'ascens. En la jornada inaugural van sorprendre l'històric Tortosa (4-2) i al camp de l'Ampolla van sumar un valuós punt (2-2). 


Aleix Garcia i Oriol Romeu, d'Ulldecona a l'elit 


Alhora que el primer equip de l'Ulldecona vol il·lusionar a Segona Catalana, dos jugadors formats al planter faldut són l'orgull del poble a Primera Divisió. Aleix Garcia i Oriol Romeu, naturals d’Ulldecona, són jugadors del Girona FC i ajuden en aquest projecte esportiu de l'entitat. 


Tant en aquesta junta directiva com en les anteriors, l'Oriol sempre s’ha mostrat partícip a ajudar en tot el que faci falta. Aleix també, fa molts anys que realitza tecnificacions i campus en col·laboració amb l’escola de futbol base. A més, si tot va bé, la setmana vinent podrem estrenar equipacions noves que porten la imatge del mateix Aleix. Al final guanyem les dues parts, ells es promocionen a través del seu poble i nosaltres portem amb orgull els seus noms a tots els camps".

L’Ulldecona rebrà aquest diumenge a casa al Remolins Bítem a les 17:00 hores en la tercera jornada de lliga i buscarà mantenir la bona dinàmica de resultats.
TORNA
Et pot interessar
L'Ulldecona torna a il·lusionar l'afició
Twitter
Facebook
UNEIX-TE AL CLUB