Marc Carrasco: "No entenem el projecte del Reus FC Reddis sense la gent de Reus"

PRIMERA CATALANA
Per Andreu Rauet el 30/09/2022
Marc Carrasco: "No entenem el projecte del Reus FC Reddis sense la gent de Reus"
Fotògraf: Xavi Guix
El projecte del Reus FC Reddis aterra a Primera Catalana ple d'ambició, però amb els peus a terra
El Reus FC Reddis posarà a prova des d'aquest mateix cap de setmana el seu nouvingut projecte a Primera Catalana amb un objectiu molt ambiciós a llarg termini, però conscients que aterren a una nova dimensió del futbol català. 

Les dificultats del conjunt de Marc Carrasco arriben a un esglaó molt exigent, però el gran repte de continuar recuperant seguidors i sentiment roig-i-negre a la ciutat de Reus és ben viu. El Reus FC serà un dels conjunts a vigilar a les travesses entre els favorits, tot i arribar a Primera procedent de Segona Catalana. 

Aquest dissabte debuteu contra el Prat B a Primera Catalana, una categoria nova per a molts debutants de la plantilla. Hi ha nervis al vestidor?
Sí, el que ens agrada a tots és competir. Ens hem intentat preparar al màxim per al partit. El primer objectiu de la temporada és el més proper, per tant jo no diria nerviosos, però sí vivint-ho amb molta intensitat i amb ganes que arribi ja el moment del debut.


El Grup 3 de Primera Catalana és un dels més complicats i més competitius. Quins rivals li preocupen més?
El Prat B, únicament a dia d’avui el Prat B. I la segona jornada ens preocuparà el següent rival. A hores d’ara no mirem res més que no sigui el Prat B.

Us heu marcat el ‘partit a partit’ des del vestidor?
Sí, perquè estic intentant transmetre al vestidor que si mirem lluny perdrem de vista el més important, que és el més pròxim. Sense el primer pas no podem donar el segon. Únicament ens preocupa afrontar el partit del Prat B en les millors condicions possibles. Tant psicològicament, com tàcticament i físicament. Intentarem centrar-nos en el més proper, el més important. Quan arribem al final ja veurem on som i en disposició del que podem lluitar.

Heu parlat d’un possible ascens a Tercera RFEF?
Està prohibit. 

La Federació Catalana ha implementat una nova categoria entre Primera Catalana i Tercera, la Superlliga Catalana. Si el Reus no pugés de categoria aquest any hauria d’esperar dues temporades més per pujar a Tercera RFEF. Sentiu la pressió per ascendir aquest any?
El projecte va néixer amb l’objectiu de poder estar a Tercera RFEF en 4 o 5 anys. A hores d’ara hem donat un primer pas, que és sortir de Segona Catalana, i no ens marquem com a objectiu prioritari sortir de la Primera Catalana. Anirem escalant i anirem donant els passos que esportivament ens mereixem. Pensar en el futur és absurd en el futbol, el més pròxim és el següent partit. Som molt ambiciosos però no podem perdre temps en pensar-hi. 


12 fitxatges en la plantilla. Necessitarà el vestidor un temps per acostumar-se als nous canvis?
No em preocupa, ho entenc com un procés normal. Som ambiciosos, volem fer el millor equip possible tenint en compte quins són els requisits i aspectes importants. Volíem gent de la zona, dels 22 jugadors 21 han passat per les categories inferiors, pel filial o pel Reddis l’any passat. Per nosaltres és important ser el major ambiciosos possible. Molts d’ells ja es coneixen d’etapes anteriors, ens hem d’entendre i ser capaços d’entendre el projecte com un projecte col·lectiu, deixant de banda egos personals pel benefici del col·lectiu.

Quin benefici té pel projecte el fet d’haver incorporat ex jugadors del CF Reus B?
El valor és absolut. Per nosaltres el sentiment de pertinença ha de ser diferencial per afrontar partits, per afrontar el fet de jugar a l’Estadi i per afrontar la competició. Per tant, per nosaltres aquest sentiment que compartim tots, els colors roig-i-negres, probablement sigui determinant per aconseguir els objectius col·lectius.

El Reus FC Reddis ha treballat intensament la campanya d’abonaments per intentar omplir l’Estadi. Creieu que es pot recuperar l’afició pel futbol en una ciutat que va quedar òrfena amb la desaparició del CF Reus?
No entenem el projecte sense la gent de Reus. Aquest projecte neix per donar visibilitat a un simbolisme d’un club que es va perdre. Per englobar la gent del Reddis, la gent de Reus en un nou projecte de ciutat. Nosaltres no entenem aquest projecte sense la gent de Reus, sense la gent que ens trasllada aquesta estima. És un motiu més per seguir lluitant, treballant, esforçant-nos... No entendríem això sense la gent a prop i darrere, els necessitem.


El debut a Primera Catalana havia de ser a casa, però finalment serà al camp del Prat perquè la gespa de l’Estadi Municipal de Reus encara no està en bones condicions. Li preocupa que no s’arribi a arreglar a temps?
Ens agradaria poder debutar a casa, ens ha tocat per sorteig i és lògic, ens agradaria debutar davant la nostra gent. La filosofia del club és de no queixar-nos i competir adaptant-nos al context més propi. Ho fem perquè el simbolisme que ens representa és el Reus, que va desaparèixer, i hem decidit lluitar i adaptar-nos a les circumstàncies d’on som i on volem lluitar. Al dia a dia farem el mateix. 

Vostè és la cara visible d’aquest nou projecte que vol prendre el relleu del desaparegut CF Reus. Té pressió per la responsabilitat que l’atorga el seu càrrec?
Em sento a gust, feliç i realitzat perquè soc a casa meva. El meu lligam amb el Reus és molt gran, he estat futbolista del club, he estat director del futbol base molts anys. He viscut la decadència del club, l’he patida, l’he plorada, però ara soc on vull ser i no sento pressió. Gaudeixo cada dia al màxim de l’oportunitat que tinc i intento traslladar la meva estima als colors i a aquest esport als meus jugadors perquè ells també ho gaudeixin tant o més que jo, perquè ells són realment els protagonistes.
TORNA
Et pot interessar
Marc Carrasco: "No entenem el projecte del Reus FC Reddis sense la gent de Reus"
Twitter
Facebook
UNEIX-TE AL CLUB