'Pitu' Rodríguez: “La temporada vinent, volem un Vallbona que vagi a més i ser més protagonistes”

PRIMERA CATALANA
Per Marc Perelló el 02/06/2023
Fotògraf: Christian Martínez / Racing Vallbona CF
L’equip de Nou Barris continuarà una temporada més a Segona Catalana després de superar el play-off per la permanència en la categoria
En la seva primera temporada completa com a entrenador del Racing Vallbona, Marc “Pitu” Rodríguez fa un balanç positiu del curs, on una reacció de l’equip en la segona part de la temporada va ser molt important per la seva continuïtat, i que pugui ser equip de Segona Catalana un any més.

Malgrat un inici complicat, el conjunt vermelló va aconseguir remuntar la seva situació a la taula, en una bona segona volta, on va entrellaçar cinc victòries, quatre empats i dues derrotes: “La primera volta va ser bastant complicada, però a la segona vam ser dels millors equips en termes de regularitat. Després vam afrontar el play-off per no baixar de categoria, on mostrem una bona versió en els primers quatre partits, però hi ha moments en els quals no estem del tot encertats i per això perdem partits com el del Vilassar de la primera ronda. Tot i això, durant el play-off no vam témer mai pel descens”, assegura 'Pitu'.

D’aquesta manera, els de la “Vallbonera”, i veient-ho en perspectiva, treuen punts positius de la temporada: “Tornem a ser un equip molt sòlid en defensa i, vam competir molt bé. Això, sumat amb la presència del Moha (Traoré) a la davantera, això ens va anar molt bé perquè ens donava moltes facilitats i, sabíem que si tenia una ocasió, era gol”.


L’atacant ivorià va deixar l’equip a la segona jornada del play-off (destí Martinenc), i la seva baixa va fer replantejar la idea de joc de l’equip per a superar els seus rivals al play-off: “Ens havíem d’associar més i, aquí teníem més dificultats per trobar espais i generar un joc més directe. De cara al curs vinent volem ser més protagonistes amb la pilota i, per això, estem buscant un perfil de jugador amb talent a la davantera, perquè sabem que ens anirà bé per ser encara més ofensius”, detalla Rodríguez.

Les lesions i algunes baixes de jugadors importants a la plantilla va complicar l’inici dels play-offs: Ens va costar una mica al principi agafar un bon nivell. Vam incorporar tres jugadors joves per a resoldre les baixes de jugadors amb experiència al club, amb ofertes i que el club va veure oportunes les seves sortides. La reestructuració de l’equip va ser complexa, l’equip va fer un esforç molt gran per reforçar l’equip i no descendir i vam fer el possible perquè hi hagués un control necessari per assolir l’objectiu de la temporada”, exposa l’entrenador del Racing Vallbona.

PI


Una part important del bon moment del club, i en aquest cas, del seu primer equip a la Segona Catalana, és la seva afició: “Els hi estem agraïts perquè cada vegada que fem una crida, l’afició es bolca amb l’equip. Guanyar-nos als partits a casa és més complicat. Més d’un jugador rival encara se’n recorda dels partits que han jugat contra nosaltres a la Vallbonera i, em destaquen l’olla a pressió que s’hi genera”, remarca Rodríguez.

La vinculació que sorgeix entre el primer equip i l’afició és molt especial. Així doncs, quan un nou jugador arriba al club es queda sorprès per la proximitat de la gent i, des del primer dia es sent com un més: “De vegades no és fàcil atreure nous jugadors, però sent un equip de la província de Barcelona tot això es simplifica. Venir al nostre club és, sobretot pels jugadors joves, un gran aparador. Cada cap de setmana venen scouters d’altres clubs, a nosaltres ens reforcen el nivell de l’equip i, de la mateixa manera, ells saben que tenen més possibilitats de fer salt a categories superiors, com és el cas de la Primera Catalana”, exposa Rodríguez.


Hem renovat el 70% de la plantilla. Ara ens falta millorar el joc associatiu. També volem aprofitar el bon moment de l’equip a nivell defensiu i, reforçar aquesta línia després de la baixa de Nacho i volem potenciar la davantera amb una incorporació més. Per fer-ho, sempre busquem jugadors joves, amb projecció i minuts a Segona Catalana, i que vinguin aquí amb moltes ganes d’ajudar-nos a créixer com a equip”.

Després d’aconseguir l’objectiu, Vallbona obre la seva mirada cap a nous objectius i motivacions: “Hem de continuar somiant, estem en una categoria que per pressupost i per habitants no ens correspon, que ens hem guanyat ser-hi i, no ens posem límits. S’ha de gaudir el que estem vivint perquè és molt difícil i hem de continuar lluitant per arribar el més lluny possible”, conclou Marc Rodríguez, l’entrenador del Racing Vallbona.
TORNA
Et pot interessar
'Pitu' Rodríguez: “La temporada vinent, volem un Vallbona que vagi a més i ser més protagonistes”
Twitter
Facebook
UNEIX-TE AL CLUB