Pot pujar el Legends L'Hospitalet B a Segona Catalana?

TERCERA CATALANA
Per Manel Expósito el 03/05/2022
Pot pujar el Legends L
Fotògraf: Legends L'Hospitalet
La Federació autoritzaria l'ascens del filial riberenc, tot i el descens del primer equip a Tercera
Pot pujar el Legends L'Hospitalet B a Segona Catalana? Aquesta ha estat la gran pregunta que s'ha fet el cos tècnic, jugadors i directors esportius del club riberenc, i que fins fa una setmana encara no estava confirmada. 

A l'article 196 del Reglament General de la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) es nega aquesta possibilitat en categories nacionals, és a dir, si un primer equip baixa de Tercera RFEF a Primera Catalana i el seu filial pugés a Tercera RFEF, el segon conjunt no només no podria pujar sinó que baixaria a Segona Catalana. 

A la Federació Catalana de Futbol aquest article no existeix al seu Reglament i, per aquesta raó, el Legends B podria ser campió de lliga al grup 10 de Tercera Catalana i, de retruc, aconseguir l'ascens a Segona Catalana, tot i el descens del primer equip a Tercera. 


Des de l'FCF asseguren que "tot i tenir relació de dependència (mateix club), i en categoria territorial, és possible el descens de l'equip A i l'ascens de l'equip B". Fa un parell de setmanes teníem el dubte i no podíem assegurar encara que aquest article també s'apliqués en les categories amb competició de la Federació Catalana de Futbol. 

Legends B (58 punts), Sector Montserratina (52), Viladecans B (50) i Atlètic Sant Just B (50) són els quatre grans aspirants a l'ascens de categoria al grup 10 de Tercera Catalana. 


Fa quatre anys, el CF Damm va patir la mateixa situació però al pol oposat: categoria nacional. El primer equip 'cerveser' va descendir de Divisió d'Honor a Nacional Juvenil i el seu filial tenia el dret esportiu a l'ascens, però es va aplicar l'article 196 i el club va patir un doble descens de categoria dels seus equips A i B. 


TORNA
Et pot interessar
Pot pujar el Legends L'Hospitalet B a Segona Catalana?
Twitter
Facebook
UNEIX-TE AL CLUB