Socis del Lleida Esportiu comencen a informar-se sobre el futbol popular

GENERAL
Per Manel Expósito el 16/11/2021
Socis del Lleida Esportiu comencen a informar-se sobre el futbol popular
Fotògraf: Amics del Lleida
L'Associació Amics del Lleida es reuneix amb directius d'Unionistas, SD Logroñés i Avilés Stadium
La situació dramàtica que està vivint el Lleida Esportiu inquieta, i força, els seus socis, seguidors i simpatitzants. Durant el darrer mes, els capítols extraesportius són més notícia que no pas la situació del primer equip a la gespa i això és massa preocupant.  

Durant aquests darrers dos mesos d'octubre i novembre, Hisenda ha visitat el Camp d'Esports, el club té impagaments amb jugadors i cos tècnic, l'Ajuntament podria deixar sense instal·lació l'entitat i l'afició ha mostrat la seva indignació amb la gestió dels actuals propietaris del club. 

Arran d'aquesta situació, l'Associació Amics del Lleida ha començat a moure's i a recollir informació sobre el futbol popular i conèixer què van fer al seu dia clubs com Unionistas de Salamanca o Avilés Stadium. Dos clubs de futbol popular que van nèixer per promoure el futbol participatiu i amb els aficionats com a propietaris dels clubs. 


"Estem començant a reunir-nos amb clubs popular per saber què van fer ells quan van fundar el seu club. La situació a Lleida és esperpèntica i ja veiem que el club pot petar abans d'arribar a Nadal. Potser ens equivoquem i això recupera la seva normalitat però no sembla que pugui remuntar...", exposa Andreu Ratés, president de l'Associació.

Rudes Lleida, 'És Un Sentiment' i 'Molo 18 Esportiu' són les altres tres agrupacions del conjunt del Segrià, tot i que no tenen res a veure amb Amics del Lleida. "Nosaltres som una penya social i cultural del Lleida Esportiu. No ens visibilitzem a l'estadi com un grup d'animació sinó que més aviat dinamitzem tot allò que envolta la vessant més històrica i social. Promovem el sentiment del Lleida més enllà de la part esportiva".


Ratés afegeix que ells són "molt transparents" i mai s'han venut. "Si veiem una situació negativa al club la denunciarem. Ara mateix, o estàs a favor dels gestors del club o en contra. La vessant econòmica i social del club és la base. Si esportivament la situació va bé, evidentment tot acompanya", exposa: "Fa 10 anys érem 1.700 al camp aproximadament i ara pot ser som 400 espectadors al camp".

Aproximadament una cincuantena de socis del Lleida integren aquesta plataforma que va nèixer l'any 2015 i que trimestralment publica la revista 'Lo Lleida' i disposa d'una agenda amb accions culturals o la publicació del llibre 'Blau al Firmament'.

A través de reunions i videoconferències telemàtiques en poc menys de dues setmanes ja s'han reunit amb Unionistas de Salamanca, SD Logroñés i Avilés Stadium. "Volem saber què van fer, com ho van fer i quin seria el procediment a seguir quan això pugui petar. Ho volem saber tot de primera mà i que ningú ens expliqui de tercers. Ara mateix no volem fer un club nou sinó tenir tota la informació possible i saber quanta gent de Lleida se sumaria aquest futur". 


Des de l'Associació puntualitzen que ni de bon tros voldrien liderar el club sinó ser els pioners d'una necessitat de ciutat. "Nosaltres posaríem la llavor però no som uns líders. El futbol popular és la implicació de tots. A l'Associació som gent seriosa i volem fer les coses ben fetes". 

Ara com ara, seguiran atents a l'esdevenir del club i les notícies que es puguin succeir durant les properes setmanes. Ànims i sort, amics!
TORNA
Et pot interessar
Socis del Lleida Esportiu comencen a informar-se sobre el futbol popular
Twitter
Facebook
UNEIX-TE AL CLUB