Un centenari com el Bellvís torna a l'acció

QUARTA CATALANA
Per Àngel Lendínez el 25/03/2023
Un centenari com el Bellvís torna a l
Fotògraf: Arxiu CF Bellvís
Després que l’any 2015 cessés la seva activitat, aquesta pròxima temporada la reprendrà
"L'afició en peu veus els seus homes, de tots, els millors, i espera de vosaltres una tarda de glòria". Aquest és un fragment de l'himne del Club Futbol Bellvís, que després de vuit anys d'inactivitat per fi podrà tornar-se a complir.

Aquest passat 26 de gener el club centenari del Pla d'Urgell va emetre un comunicat en què informava de la represa de les seves activitats de cara a la temporada 2023/24. Salvador Tapies, més conegut com a 'Kiko', ha estat un dels grans artífexs perquè aquest desig de tot el poble pugui veure la llum. "La gent volia poder tornar a veure un partit del Bellvís. Fa dos o tres anys ja es va contemplar la idea, però no es va tirar endavant", assegura 'Kiko' durant la conversa amb GolCat.

L'any 2015 va ser l'últim en què el Bellvís va competir de forma oficial. La falta de gent i compromís va dur un clàssic del futbol català a la seva desaparició. "Al final ja no era el mateix. Els jugadors del poble ja no eren majoria i era difícil mantenir aquesta responsabilitat", comenta l'actual capità del Mollerussa, que el pròxim any vestirà la blaugrana del seu poble. "Bellvís necessita un equip de futbol, ja que és un poble gran". Actualment, aquesta localitat té 2.243 habitants i és l'única de la zona que no té equip.


Segons les seves paraules, la crida per a la refundació de l'equip va ser ràpida i a hores d'ara ja compten amb una plantilla de 13-14 jugadors de Bellvís més altres jugadors de localitats properes com El Poal, Bell-lloc d'Urgell o el Palau d'Anglesola. "Que hi hagi gent del poble fa que el futbol estigui viu", transmet 'Kiko'.

La incorporació a l'equip del mateix 'Kiko' va accelerar tot el procés. "Crec que ja era el moment de fer el pas". L'actual capità del Mollerussa afronta l'últim any de contracte amb menys minuts que altres anys i amb més responsabilitats extraesportives. "Tinc 35 anys ja. Vull centrar-me més en la família i en el creixement de l'equip de les meves arrels", sentencia.

La filosofia del club és clara: és un club del poble per al poble. L'afició serà una part molt important per al desenvolupament del Bellvís. I el compromís que el grup de jugadors bellvisencs tinguin amb el funcionament de l'equip. "La gent de vegades ja ens atura il·lusionada preguntant-nos per la temporada que ve", confessa.


El futbol a Bellvís és més que un esport, és una activitat social que aglutina tot el municipi. "Anteriorment, la gent quedava a la tarda per a fer un cafè i després anar a l'estadi", recorda. L'Ajuntament de Bellvís s'ha mostrat molt involucrat en tot moment "oferint tot el que l'equip necessiti".

L'any 2020 hauria estat l'any del seu centenari, però la COVID va impedir una celebració digna. Per això, la intenció de l'entitat és celebrar-ho la temporada que ve durant el primer partit a casa. "Serà una gran festa".

Arxiu
Arxiu CF Bellvís

L'equip, a falta d'uns petits tràmits amb l'FCF, competirà a Quarta Catalana, però l'objectiu és clar: "Tenim plantilla per a pujar a Tercera", afirma en 'Kiko'. El Bellvís, un club històric a aquesta categoria pretén, doncs, recuperar el seu lloc. Molts ànims!
TORNA
Et pot interessar
Un centenari com el Bellvís torna a l'acció
Twitter
Facebook
UNEIX-TE AL CLUB