Futbol Lleidatà Amateur: Autodestrucció constant

GENERAL
Per Xavi Laso el 17/10/2021
Futbol Lleidatà Amateur: Autodestrucció constant
Fotògraf: FCF
Des de la temporada 2012 - 2013, cap equip de Lleida ha trepitjat la Tercera Divisió
Fa gairebé deu anys que el futbol de Lleida no té un equip a Tercera Divisió. El Balaguer C.F. baixava de categoria la temporada 2012-2013 i es convertia en nou equip de Primera Catalana. Des d’aquell moment, el futbol lleidatà es troba estancat a les categories regionals. Això té una explicació que es defineix en una sola paraula: autodestrucció.

Quantes vegades hem afirmat a Lleida, que el futbol aragonès és el salt de categoria regional a semiprofessional? L’absència constant d’un equip amateur de nivell provoca que, constantment, els millors jugadors lleidatans acabin jugant a Binéfar, Tamarit, Fraga, etc. És una realitat. I és que, Mollerussa, Atlètic Lleida (abans EFAC Almacelles), Borges Blanques, Balaguer, Tàrrega... entre d’altres, competeixen cada any per ser el millor equip de la demarcació de Lleida. 

L’objectiu és ascendir a Tercera Divisió, evidentment, i per fer-ho, la majoria de fitxatges de cada equip provenen d’altres equips de la província. Aquesta temporada, l’Atlètic Lleida ha fitxat “el millor de cada casa”, en la seva gran majoria, jugadors amb passat a Mollerussa. L’equip de la capital del Pla d’Urgell ha iniciat una nova vida després de l’adéu de Turull, nou entrenador de l’Atlètic Lleida, i ha hagut de reconstruir-se després de la fuga dels seus millors jugadors. 


D’altra banda, el Borges Blanques, que es va quedar a les portes de disputar l’ascens a Tercera, sembla que és l’equip que més obre les portes a jugadors de fora, però evidentment, la zona geogràfica hi influeix. 

Les conclusions són molt clares. Potser “és el que hi ha”, i és normal que cada any els equips es robin els millors jugadors. O potser, amb un equip a Tercera Divisió, la cosa canviaria, i el nivell del futbol a Lleida pujaria un esglaó i tornaria a nivells d’antany. Serà veritat el que deia el president de l’Atlètic Lleida, Xavi Batalla, quan afirmava que “al futbol lleidatà li falta un equip amateur de nivell a Tercera”? Segurament sí. Qui serà l’equip que aconseguirà fer el salt? Mollerussa, Atlètic Lleida, Borges...? Facin les seves apostes. Visca el futbol amateur lleidatà.
TORNA
Et pot interessar
Futbol Lleidatà Amateur: Autodestrucció constant
Twitter
Facebook
UNEIX-TE AL CLUB