Ángel Gómez: "No descarto tornar a la banqueta algun dia"

GENERAL
Per Sergio Martínez el 04/05/2022
Ángel Gómez: "No descarto tornar a la banqueta algun dia"
Fotògraf: RCD Espanyol
L'exjugador, exentrenador i exsecretari esportiu repassa l'actualitat del primer equip del RCD Espanyol, la seva trajectòria professional i també institucional que envolta l'FCF
Després del seu pas per l’Espanyol com a secretari tècnic i com a director esportiu, Ángel Gómez està vivint un moment dolç en la seva trajectòria professional. Així ha reconegut en una entrevista a GolCat, en què ha exposat que actualment té diferents acords de col•laboracions d’scouting, a més d’aparicions a diferents mitjans de comunicació. 

Amb l’Àngel Gómez hem repassat l’actualitat futbolística, quins són els equips que, pel joc que fan, més li estan agradant, a més de repassar l’actualitat de l’Espanyol i quines posicions creu que s’haurien de reforçar de cara al curs vinent. 

D’altra banda, l'exjugador també ha manifestat el seu suport cap a la precandidatura d’en Juanjo Isern per a la presidència de la Federació Catalana de Futbol, ja que, segons l’Àngel, en Juanjo “és un home de futbol, que cuida molt els detalls, a més de ser un líder nat que ho porta a la sang”. 

En quin moment es troba Àngel Gómez professionalment parlant? 
Segurament estic en el meu millor moment. Tinc diferents acords d’scouting amb la lliga espanyola (Primera Divisió, Segona Divisió A i Primera RFEF) i assessorament futbolístic amb un club de Polònia, entre d’altres. També estic col•laborant en diferents mitjans de comunicació. No paro i estic amb molta feina. Ara bé, trobo a faltar una mica més estar a prop de la gespa i dels jugadors, però en general estic molt content. 

Com és el teu dia a dia? 
Procuro veure cada dia quatre partits a través d’una plataforma que tinc, i els caps de setmana els aprofito per a anar a veure partits en directe arreu d’Espanya o a nivell internacional. Pel que fa a l’actualitat, sempre intento estar al dia de tots els jugadors i estar en contacte amb representants, per recopilar tota la informació necessària. 


Després de veure tants partits, hi ha cap equip que t’hagi cridat l’atenció per la temporada que està fent? 
Pel que fa al joc, m’està agradant moltíssim el Mirandés d’Etxeberria, un equip molt jove i que juguen d’una forma molt ofensiva i alegre. A Segona Divisió és complicat fer-ho perquè pot ser poc efectiu. Per això té molt de mèrit. A Primera Divisió també m’està agradant el Betis, i a nivell europeu l’Eintracht Frankfurt pel seu futbol valent. 

Com estàs veient l’actualitat de l’Espanyol?
Si mires les xifres pots veure que l’Espanyol està fent una bona temporada, en una posició còmoda i encara lluny del descens, gràcies en part a la molt bona primera part de la temporada que va fer. El futbol no té memòria i si mirem els últims resultats podem veure que l’equip no està bé i això fa que la gent estigui força desmotivada i preocupada de cara al futur. Crec que Vicente Moreno ha fet bona feina, tot i que ara l’equip hauria de ser més valent i intentar fer gaudir l’afició. 

 
S’està parlant d’un canvi en la direcció esportiva. T’agradaria tornar si et truquessin? 
Mentre jo hi era a l’Espanyol, el club va negociar amb altres directors esportius al meu darrere. Jo seria incapaç de fer-ho. És per això que respecto els meus companys de feina i el club té un director esportiu encara amb contracte.

Quines creus que són les posicions que hauria de reforçar l’Espanyol de cara a la temporada vinent? 
S’haurien de reforçar gairebé totes. A la porteria s’hauria de fitxar un porter titular que fes competència a Diego López. Al lateral esquerre Pedrosa encara no ha renovat i és necessari un jugador en aquesta posició. Crec que també s’ha de buscar un lateral dret. Es necessita un central de garanties. També és necessari un migcampista defensiu però amb habilitat, com un Casemiro o Busquets, que sigui fort i que tingui bon joc aeri. Crec que s’hauria de fitxar un extrem per a cada banda i un ‘9’. 

Et veus sempre més a l’ombra o t’agradaria, per exemple, fer el salt a les banquetes?
Ja vaig estar gairebé set temporades d’entrenador a l’Europa, després vaig entrenar el Masnou a Primera Catalana on vam ascendir a Tercera. A l’Equador vam quedar campions nacionals, i després també vaig entrenar a Primera Divisió a l’Equador. Probablement, és una de les coses que més m’agrada ser entrenador, però el futbol et va portant d’un lloc a un altre i al final sempre depèn del club i la qüestió és valorar-ho. No descarto algun dia tornar a la banqueta. 


Pròximament, hi haurà eleccions a la Federació Catalana de Futbol. T’hem vist actiu a xarxes socials donant suport a la precandidatura d’en Juanjo Isern. Creus que és el millor candidat?
Primerament, vull que tots els precandidats tinguin l’oportunitat de mostrar els seus programes a tot el futbol català. Personalment, he d’anar amb en Juanjo Isern i li donaré el meu suport per molts motius: hi crec en ell com a persona, vam coincidir durant molts anys a l’Europa i sé com treballa i com tracta a la gent. D’altra banda, és una persona que cuida molt els detalls, és un líder nat que ho porta a la sang, i sempre està motivant. Pel que fa a la resta de candidats no opinaré, però sí que he d’estar al costat d’en Juanjo.
TORNA
Et pot interessar
Ángel Gómez: "No descarto tornar a la banqueta algun dia"
Twitter
Facebook
UNEIX-TE AL CLUB