Catalunya opta a dos grups de Tercera RFEF de forma exclusiva a partir de 2025

GENERAL
Per Redacció el 07/07/2024
Catalunya opta a dos grups de Tercera RFEF de forma exclusiva a partir de 2025
Fotògraf: Marc Domingo / CF Igualada
La nova reestructuració per part de l'RFEF triplicaria la representació catalana a nivell nacional
La Real Federació Espanyola de Futbol tornarà a endreçar la piràmide nacional de futbol femení a partir de la temporada 2025 - 2026. Tal com exposa el màxim organisme estatal, la Tercera RFEF patirà un canvi absolut i s'equipararia amb el mateix esglaó masculí, és a dir, dividir la categoria per comunitats autònomes. 

Històricament, l'antiga Primera Nacional estava formada per sis grups, una estructura pràcticament idèntica a l'actual Segona RFEF masculina, però l'RFEF vol anar un pas més enllà i la proposta federativa que començarà a activar-se el proper curs (per tal de determinar els ascensos i descensos que es produiran) planteja una Tercera RFEF dividida en 18 grups de 12 equips cada lliga. 

17 federacions tindran garantit el seu grup i la darrera lliga és una incògnita. Andalusia en té dos grups masculins a Tercera RFEF, però, en aquest cas, Catalunya és el màxim referent nacional femení en fitxes federatives amb pràcticament 21.000 jugadores. Fins i tot duplica a Madrid, Comunitat Valenciana i País Basc, entre d'altres. Andalusia és la territorial que més s'apropa a la Federació Catalana, amb 16.000. 


D'aquesta manera, Catalunya haurà de defensar aquesta doble representativitat a nivell nacional si es vol apostar per duplicar la presència catalana a nivell nacional.

SE AEM B, CD Fontsanta Fatjó, FC Levante Las Planas B, CD Riudoms, CE Seagull, RCD Espanyol B i Vic Riuprimer són els 7 equips catalans actualment a Tercera RFEF i que la propera temporada aspiraran a l'ascens a Segona RFEF (pugen dos equips de forma directa i un tercer disputa play-off).


Amb aquest nou context al futbol nacional, i si no hi haguere cap modificació per part de l'RFEF, fins a sis equips procedent de Preferent pujarien a Tercera RFEF (si Catalunya només tingués un grup de 12 i com a mínim ascendís un conjunt a Segona RFEF) o entre 12 i 14 si s'optés per fer-ne dos de 10, ja que l'RFEF permet aquesta opció durant la primera temporada de transició del nou sistema de competició.
TORNA
Et pot interessar
Catalunya opta a dos grups de Tercera RFEF de forma exclusiva a partir de 2025
Twitter
Facebook
UNEIX-TE AL CLUB