Cinc equips del subgrup 4A buscaran la salvació matemàtica en la primera fase

SEGONA CATALANA
Per Manel Expósito el 06/03/2023
Cinc equips del subgrup 4A buscaran la salvació matemàtica en la primera fase
Fotògraf: Vic Riuprimer
Cinc aspirants i dues places de permanència directa a Segona Catalana en la darrera jornada de la primera fase
La salvació a Segona Catalana amb la puntuació més baixa de la història es fixarà aquest cap de setmana en la darrera jornada de la primera fase al subgrup 4A de la categoria. FC Sant Quirze, Vic Riuprimer, Atlètic Gironella, CF Voltregà i UD Taradell són els cinc aspirants a segellar dues de les places que sentencien la continuïtat a Segona un any més.

Però, per què es poden salvar si els cinc conjunts disputaran la fase de permanència? La resposta és molt senzilla. El Cerdanyola FC va comunicar a principis de temporada que el seu renunciava a la categoria i per aquest motiu en un dels cinc subgrups de permanència no hi haurà cap descens.


La setena i la novena posició del subgrup 4A, segons indica el Pla de Competició 2022 - 2023, s'agrupen al mateix subgrup de salvació que el Cerdanyola B. Actualment, Vic Riuprimer (24 punts) i Voltregà (17) defensen aquestes dues posicions. Amb un punt més en la darrera jornada, els dos equips assegurarien aquestes places i també la permanència a Segona Catalana.

Tot i així, el Vic Riuprimer no tindrà una visita fàcil al Municipal de Santa Eulàlia de Riuprimer, ja que el Castellar, líder del subgrup. Una derrota a casa, més una victòria de l'Atlètic Gironella davant el Sant Quirze, salvaria al conjunt de Joan Segura.


Aquesta situació és idèntica en el context del partit del Voltregà contra el CE Berga, qui ha de guanyar si vol mantenir les opcions d'ascens a Primera Catalana. Amb un punt més, el Voltregà mantindria la categoria de forma matemàtica. Una derrota, sumat a una victòria del Taradell contra el Gurb, capgiraria la situació i els de Gabi Barrera assegurarien la salvació.

Tot i que encara és més complicat, el Sant Quirze també podria baixar a la setena posició. Hauria d'empatar contra l'Atlètic Gironella i que el Vic Riuprimer guanyés al Castellar. 

Els cinc partits es disputaran dissabte 11 de març a les 16:30h, en horari unificat.
TORNA
Et pot interessar
Cinc equips del subgrup 4A buscaran la salvació matemàtica en la primera fase
Twitter
Facebook
UNEIX-TE AL CLUB