El Cerdanyola es planteja la retirada del seu filial a Segona Catalana

SEGONA CATALANA
Per Manel Expósito el 28/09/2022
El Cerdanyola es planteja la retirada del seu filial a Segona Catalana
Fotògraf: Cerdanyola FC
El Jàbac gestiona la part esportiva de l'equip i el cos tècnic va comunicar ahir als jugadors que no es competirà

Només s'han disputat dues jornades de lliga a Segona Catalana i, malauradament, ja tenim la primera possible retirada al subgrup 4B (Barcelona). Tot i que el motiu econòmic és el factor habitual perquè és produeixi una vacant, al Cerdanyola FC B no és aquesta la situació perquè el segon conjunt vallesà pugui desaparèixer.


El context al club 'verd' no és una realitat gens normal i hi ha dos punts de vista i dues versions dels fets perquè el Cerdanyola B no competeixi aquest any a Segona Catalana. Ara com ara, l'única certesa objectiva és que no hi ha jugadors vinculats al filial 'verd' i es va ajornar la segona jornada de lliga (en la primera descansava).


Per conèixer la situació amb una mica més de perspectiva a GolCat exposem els fets. Cerdanyola i Jàbac van arribar a un acord de col·laboració a finals del mes de juliol perquè el conjunt egarenc fos el responsable de la direcció esportiva de l'equip, amb la incorporació de jugadors i la gestió del cos tècnic. Ara bé, per què el Cerdanyola es planteja la dissolució del seu filial? Carles Mota, president del Jàbac Terrassa, i Felipe López, president del Cerdanyola, exposen les seves versions."La realitat que hi ha és que el Cerdanyola elimina l'equip. Ni m'ha sorprès ni m'ha deixat de sorprendre. Durant el mes de juliol, el Cerdanyola ens comunica que ens quedem amb l'equip, després d'arribar a un pacte. Jugadors, entrenadors i despeses de l'equip les gestiona el Jàbac i aquest és el pacte que hi ha entre presidents", exposa Mota, president del Jàbac.


La situació, però, comença a agafar un nou rumb durant l'estiu quan el Cerdanyola vol incorporar un jugador juvenil del Jàbac. "El Cerdanyola vol incorporar un juvenil del Jàbac, però el noi vol seguir amb nosaltres. La sorpresa arriba quan la setmana passada, el gerent del Cerdanyola no fa les fitxes del Segona Catalana. Parlo amb el president i em diu que es posin d'acord les parts esportives. En aquest moment, el gerent del Cerdanyola diu que no farà les fitxes si no donem la baixa del Juvenil", afegeix Mota."Ara mateix no sé quina serà la realitat. L'entrenador es va acomiadar dels jugadors ahir. No sabem si el Cerdanyola l'hi haurà comunicat a l'FCF o què farà. És una situació surrealista, que un assalariat trenqui una decisió de la Junta. El titular és que un assalariat del Cerdanyola no farà les fitxes", lamenten des del Jàbac. 


A més a més, Mota també mostra la seva tristesa pels joves del seu amateur: "Em sap greu pels jugadors que han volgut venir al Jàbac, amb més d'un mes d'entrenaments, que han vingut a tornar a gaudir del futbol i són juvenils que han arribat de juvenil i divisió d'honor. Una llàstima perquè és tan senzill com parlar ambdues parts".


Per la seva part, el president del Cerdanyola, Felipe López, encara és prudent i no vol confirmar que l'equip s'hagi dissolt. "Encara hem de reflexionar si retirarem l'equip i saber si arribem a un acord de col·laboració amb el Jàbac"."Ara com ara, el club té uns objectius molt definits i creiem que el primer equip i el juvenil competeixen contra primers equips d'altres clubs. Volem oferir als primers equips la màxima importància que tenen i no podem oferir aquest servei al mateix nivell a tots els equips. Per aquesta raó hem parlat amb el Jàbac", exposa López.


Pel que fa al motiu que argumenten des del Jàbac sobre la possible retirada de l'equip (l'interès d'un juvenil egarenc), el president del Cerdanyola prefereix "no entrar a valorar peculiaritats": "encara hem de valorar la situació de l'equip i no puc avançar res més".   


Entre finals d'aquesta setmana i principis de la propera, la sentència del Cerdanyola es farà efectiva. En cas de retirada, cap equip del subgrup 4B sumarà els punts als enfrontaments davant el filial 'verd'.
TORNA
Et pot interessar
El Cerdanyola es planteja la retirada del seu filial a Segona Catalana
Twitter
Facebook
UNEIX-TE AL CLUB