Consolidació i creixement, el repte esportiu del planter del Santfeliuenc

PRIMERA CATALANA
Per Manel Expósito el 20/12/2022
Consolidació i creixement, el repte esportiu del planter del Santfeliuenc
Fotògraf: Santfeliuenc FC
El repte de l'ascens del Juvenil A i la salvació de l'Infantil A a Preferent, entre els múltiples objectius al F11 del club
El creixement esportiu, social i humà d'una entitat esportiva no s'entén sense la importància, impacte i consolidació del seu futbol base. El gran motor i futur dels clubs del futbol català. En aquest repte es troba immers el Santfeliuenc FC. Després d'aconseguir l'ascens del filial a Segona Catalana i l'objectiu de recuperar categoria nacional (Tercera RFEF) amb el primer equip al capdavant, el futbol base és el proper pas.

Tot i que des de fa diverses temporades ja hi ha estabilitat a l'entitat presidida per Alberto Prieto, el 'Santfe' arriba al descans nadalenc amb la feina ben feta entre els equips de F11 del club. Els objectius plantejats a l'estiu comencen a confirmar-se, tot i que encara resta moltíssima temporada i 5 mesos de competició i jornades.

L'històric capità riberenc 'Joserra' Campos és el nou coordinador de F11 des d'aquesta temporada, tot i que fa 12 anys, quan va arribar a Les Grases, ja va gestionar aquest càrrec esportiu. 13 anys amb Andrés González i Alberto Prieto al Santfeliuenc és un període de temps més que notable perquè es 'Joserra' es conegui la filosofia del club i la trajectòria del planter.

"Aquesta temporada estem en aquest punt de creixement i estabilitat esportiva al futbol 11 del club. Tenim més jugadors que la passada temporada al F11 i amb objectius molt ambiciosos i fites engrescadores", presenta Joserra.


La responsabilitat com a coordinador al Santfeliuenc és molt important. Una entitat consolidada a Tercera Divisió durant molts anys i el repte tant al primer equip com al futbol base és important. "A Les Grases busquem que els jugadors del filial i el juvenil puguin ajudar al primer equip i per aquesta raó busquem que els equips del planter tinguin la millor categoria possible, això ajuda encara més al creixement esportiu del club. És molt important tenir una base mínima", exposa.

Amb la premissa ferma que "els nois gaudeixin jugant", és una evidència que a partir de categoria Preferent el nivell competitiu agafa velocitat de creuer. "Tenim categories a Preferent i Primera en què també busquem aquest objectiu competitiu, aquest equilibri. Si em preguntes pels objectius que tenim al F11, hi ha fitxat mantenir la categoria Preferent que tenim a Infantil i assolir l'ascens del Juvenil A també a Preferent. Ara mateix som segons amb 23 punts i estem vivint una lliga molt competitiva".

"Més abaix tenim el Juvenil B a Segona Divisió, també segon amb 27 punts i el Cadet B i el Cadet C els tenim primer i segon a Segona Divisió, L'Infantil B i l'Infantil C els tenim a Primera lluitant per aconseguir la permanència. No hi ha cap pressió amb els infantils perquè són de primer any i la diferència d'edat amb altres rivals és una evidència i una dificultat. L'Atlètic Sant Just i nosaltres som els clubs del Baix que té un Infantil a Primera de primer any".


Més enllà dels projectes amb més ambició classificatòria, el Cadet C de Segona Divisió destaca futbolísticament: "l'equip està molt ben treballat i el Juvenil A té un bloc que es coneix des de fa tres temporades i aquests automatistes es veuen al camp des de principi de temporada. El Juvenil B té bona fornada i el Cadet B és de segon any tercers i un joc molt associatiu".

Entrenadors i miralls dels joves


El vincle entre futbol base i primer equip és un dels segells identificatius del Santfeliuenc en les darreres temporades. Jugadors de l'Amateur A que dirigeixen equips al planter i provoca un doble sentiment i passió entre els jugadors del planter.

"Que els entrenadors del futbol base siguem jugadors del primer equip és un mirall per als joves. M'enrecordo que quan jo era jugador tenia José Moreno (actual director esportiu de l'AE Prat) com a entrenador i sempre el tenia com un referent. No és el mateix tenir un entrenador només amb titulació que un entrenador amb passat a la gespa al mateix club i encara en actiu. Això els ajuda molt perquè també els motiva a anar al camp a veure al primer equip. Fins i tot els pares també ho veuen molt positiu. Joel Paredes ara juga al primer equip, és entrenador i a més a més ha jugat a Primera Divisió a Andorra", reflexiona Joserra.


Més enllà de les categories i el repte de l'ascens del Juvenil A, els joves santfeliuencs ja han tingut presència i participació amb el primer equip. "Un juvenil de Preferent o Primera Juvenil pot entrenar amb un Tercera Divisió o un Primera Catalana. Si jo veig un juvenil entrenant amb el primer equip al Santfeliuenc no pensaré que és juvenil de Primera. És molt important ajudar als juvenils perquè això també els dona confiança i millora també amb el juvenil. La diferència pot ser física, però la seva feina és inqüestionable".

Entre els equips del F11 del Santfeliuenc, fins a 5 conjunts riberencs començaran l'any 2023 entre les tres primeres posicions de la seva lliga: Juvenil A, Juvenil B, Cadet B i Cadet D, Cadet E. A més a més, l'Infantil competeix a Preferent.
TORNA
Et pot interessar
Consolidació i creixement, el repte esportiu del planter del Santfeliuenc
Twitter
Facebook
UNEIX-TE AL CLUB