L'Amposta de Ferran Simó consolida els fonaments d'un projecte ambiciós

TERCERA CATALANA
Per Manel Expósito el 04/03/2024
L
Fotògraf: Cedida CF Amposta
El club ampostí manté ferm l'objectiu del retorn a Segona Catalana: líders invictes al grup 16 de Tercera Catalana
El CF Amposta va tocar un fons històric fa dues temporades. 10 anys després de trepitjar l'antiga Tercera Divisió, el club ampostí descendia a Tercera Catalana. Una negativa segona fase de permanència - en què els punts de la primera fase no s'arrossegaven -, damnificava l'entitat a un soterrani sense precedents en un dels clubs referents i més històrics de les Terres de l'Ebre. 

Després de finalitzar el curs anterior en segona posició, l'Amposta ha tornat a fixar-se novament aquest any l'objectiu de l'ascens. No hi ha cap altra fita: tornar a Segona o tornar a Segona. Aquests deures pendents es busquen superar sota la direcció de Ferran Simó (Amposta, 1990), un entrenador format al Municipal d'Amposta i que coneix a la perfecció casa seva. Primer com a jugador i posteriorment com a entrenador.

"L'estiu anterior era l'any en què havia de començar una nova etapa i no hi havia millor forma de fer-ho que a casa. A L'Aldea he gaudit molt durant aquest temps, però considerava que es tancava un cicle a l'Aldeana. Ara, entrenar a l'Amposta és un repte important perquè és un club molt històric, referent a les Terres de l'Ebre i és una gran il·lusió acceptar l'objectiu d'apropar-nos a les categories altes que ha trepitjat el club", relata Simó.


El nou entrenador blanc-i-negre recorda que és "ampostí de tota la vida i el 90% de la trajectòria com a jugador ha estat a Amposta", i això ja és prou motiu per entrenar des de la banqueta uns colors que estima: "Des de Prebenjamí fins al primer equip he defensat l'equip de la meva ciutat. Ara, som conscients que s'han hagut de superar anys difícils, però el club està preparat per créixer molt. El futbol base està pujant categories i la situació actual de l'equip no correspon amb la història de l'Amposta. La meva il·lusió per tornar a casa i acceptar el repte de recuperar categories és molt gran".

Líder en solitari amb 54 punts de 60 possibles, l'Amposta és el millor equip de tota la Tercera Catalana. No ha perdut cap partit i té una distància de 10 punts amb el segon classificat, La Cava (rival d'aquesta propera jornada). L'Amposta buscarà sentenciar pràcticament la lliga aquest diumenge al seu Municipal.

"Aquest any hem aconseguit un bloc molt més competitiu que l'any passat. Potser no és tan golejador, però com a equip és molt més sòlid. Som un equip que pot ser molt més en futur, més enllà de Tercera Catalana. Aquest bloc té moltes opcions de continuar competint a Segona Catalana tranquil·lament", analitza l'entrenador ampostí.


L'Amposta, un 'Au Fènix'


Tots els clubs i els equips viuen èpoques de vaques magres. I fins fa dues temporades ho va patir l'Amposta en primera persona. "Els clubs tenen cicles. Jo he estat 8 anys a la UE Rapitenca i he viscut el que ara mateix estic vivint a Amposta. Construir projectes des de Primera i Segona Catalana i assolir categories. Estic tranquil amb el projecte de l'Amposta perquè hi ha bons fonaments i es poden assolir fites importants a llarg termini i recuperar categories. No hi ha pressa i no hem de córrer".

El futur de l'Amposta és sinònim de la joventut del Juvenil A i filial, ara com ara líders de Preferent Juvenil i Quarta Catalana. "A molt curt termini volem apostar molt pel bloc del Juvenil A, que ara mateix està lluitant per assolir l'ascens a Lliga Nacional. Ara bé, el filial i el Juvenil A també tenen els seus objectius i hem de respectar els seus blocs. Ells també es juguen molt aquest any".


Joan Martínez, Josep Fornós, Quim Albiol, Óscar Beltran, Josep Franch o Álex Longan són alguns noms del notable llistat de jugadors del filial i Juvenil que ja han participat aquest curs amb el primer equip i que defineix l'aposta pel planter ampostí.

El futur a Amposta i al CF Amposta torna a ser engrescador i amb un futur molt ambiciós i potencialment exitós.
TORNA
Et pot interessar
L'Amposta de Ferran Simó consolida els fonaments d'un projecte ambiciós
Twitter
Facebook
UNEIX-TE AL CLUB