El CCE Tiana, el club 'tiktoker' de Catalunya

TERCERA CATALANA
Per Manel Expósito el 25/03/2022
El CCE Tiana, el club
Fotògraf: Manel Expósito
L'entitat maresmenca es viralitza a la xarxa social de moda i supera els 61.000 seguidors
'Què és Tik Tok?' Aquesta va ser la primera pregunta que li vam fer a Ferran Miralles quan ens vam apropar al Municipal de Tiana per conèixer el secret del club català més 'influencer' en aquesta xarxa social millennial., el Centre Cultural i Esportiu Tiana.

Però quan volem dir més, volem dir més. Perquè durant la darrera setmana, el Tiana ha superat la xifra de seguidors del Girona FC, un conjunt de Segona Divisió A. Sis categories més amunt que el Tiana (3cat)! FC Barcelona, amb 14 milions de seguidors, i RCD Espanyol, amb 170.000, són els dos equips que superen l'entitat maresmenca, amb 61.000 'followers'.

En Ferran Miralles i en Gerard Montes són els dos gestors de les xarxes socials del club, a on també dirigeixen un equip Infantil. "Entre els diversos canvis a activar amb la nova Junta Directiva hi havia la tasca pendent de les xarxes socials. Fa un parell d'anys vam començar a publicar vídeos a Tik Tok", explica Miralles.


Una aposta que va créixer seguidor a seguidor i que comença a consolidar-se com un dels clubs catalans i espanyols més potents a tot l'Estat. "Hem arribat a tenir un vídeo amb 3 milions de visualitzacions i és la plataforma d'entreteniment més consolidada al club. Té un target molt jove. Instagram, Twitter o Facebook són xarxes més informatives", exposen.

Implicació municipal i monetització


L'impacte i difusió que generen els vídeos han portat el club a mantenir reunions amb l'Ajuntament per poder cercar accions de col·laboració i treure profit. "Quan vam veure que podíem implicar el poble i vam gravar vídeos amb Youtubers, podíem fer créixer el nom de Tiana com a municipi i marca, i la Junta busca aprofitar aquest creixement".

Econòmicament, monetitzar un vídeo a TikTok, o qualsevol altra xarxa social, és molt complicat i implica disposar pràcticament d'un col·laborador que estigui actiu en la plataforma i moltes hores de feina. Al Tiana, han començat a monetitzar vídeos quan van superar els 10.000 seguidors.


Esportivament, el primer equip del Tiana juga al grup 4 de Tercera Catalana i el club s'apropa als 20 conjunts federats o en etapa formativa.
TORNA
Et pot interessar
El CCE Tiana, el club 'tiktoker' de Catalunya
Twitter
Facebook
UNEIX-TE AL CLUB