Rupit i Pruït viu una segona joventut de futbol

QUARTA CATALANA
Per Marc Perelló el 05/01/2024
Rupit i Pruït viu una segona joventut de futbol
Fotògraf: Marc Perelló
La Unió Esportiva Rupit i Pruït va posar fi a la seva activitat en la temporada 2014 - 2015 perquè no tenia suficients jugadors per formar equip. Ara, un grup de joves han generat una nova il·lusió als veïns d’aquest poble de 300 habitants a la comarca d’Osona
Segons l’Organització Mundial de Turisme, la població de Rupit i Pruït, que limita per un costat amb Susqueda, poble pertanyent a Girona, és el poble més bonic del món, per l’ambient rural i pintoresc que caracteritza els seus carrers. 

Així és. Un dels pobles més coneguts i carismàtics del nostre territori, a banda del gran ambient cultural i popular que acull durant l’any, ara torna a reunir una nova afició pel futbol, en un club fundat l’any 1980: la Unió Esportiva Rupit i Pruït. I, darrere d’això, hi ha una curiosa intrahistòria, uns fets que d’alguna manera la van fer possible. 

Des dels seus orígens, el club es nodria de gent de Rupit però, amb el pas del temps i a causa de la despoblació natural del poble, cada cop hi havia menys jugadors, la majoria dels quals, de pobles dels voltants i relativament lluny de Rupit. Això dificultava que poguessin pujar fins al camp i entrenar amb normalitat i, quan va haver una manca en aquest sentit es va acabar tot. Ara, coincideix que ens hem trobat uns nois joves que es van posar en contacte amb mi per valorar el retorn de l’activitat al club. Tot combinant que al club hi havia un marge econòmic per inscriure l’equip a Quarta Catalana, la bona resposta de comerços del poble per patrocinar-nos i, que els jugadors que impulsaven aquest nou projecte ens asseguraven un grup de 16 jugadors, va encaixar perfectament perquè el club a dia d’avui hagi tornat”, explica Jaume Font, membre de la junta directiva de la UE Rupit i Pruït, club del grup sisè de Quarta Catalana.


El club ha tornat i ho ha fet també amb una cara nova al capdavant, el seu president, que no va dubtar a acceptar el repte: “Faltava una motivació, sobretot la falta d’una generació que seguís amb el llegat del club. Sentia nostàlgia i em sabia greu que al poble no continués l’equip de futbol. Em motiva i em fa il·lusió que la gent es senti orgullosa que el club torni a estar actiu, sobretot perquè les instal·lacions que hi havia eren molt bones i ens sabia molt de greu que no es poguessin aprofitar”, exposa Enric Colom, president de la UE Rupit i Pruït.

L’arribada de la nova directiva ha fet plantejar noves accions per adaptar el camp de futbol a la competició i tot allò que comporta tornar a ser un club inscrit a l'FCF: “El camp no estava en les millors condicions. Hi vam fer unes mínimes intervencions per poder jugar i, de cara a l’any vinent està previst que es replanti el camp perquè pugui estar en un millor estat. També està projectat millorar la il.luminació perquè amb la que hi ha ara no es pot jugar partits, entrenar sí, però no permet competir”, apunta Colom.

Els jugadors del Rupit i Pruït els recolza que la tornada del club a competició vingui acompanyada d’una afició important dels veïns del poble i expliquen què va suposar al principi tot el procés de confecció de la plantilla: “Al principi ens faltaven efectius i vam valorar diferents possibilitats. Volíem que el poble se sentís representat amb l’equip en certa manera, però no hem trobat ningú del poble de Rupit que hagi pogut incorporar-se al grup. Nosaltres, molts venim de pobles dels voltants i no som de Rupit. Ens interessava perquè consideràvem que el poble podria estar d’aquesta manera encara més identificat amb nosaltres”, reconeix Roger Fontserè, jugador i un dels impulsors del retorn a l’activitat.


Nosaltres mateixos vam signar l’entrenador pel club i a partir d’aquí, vam començar a proposar la idea a nois de la comarca, bona part dels quals són amics i persones que coneixem i que hem compartit bons moments els últims anys. Trobàvem que era una bona idea, una bona excusa per tornar a unir-nos els amics, ja que ara mateix no ens podem veure tant per raons d’estudis o feina”.

Els jugadors també agraeixen que la seva aposta pel club té la seva recompensada a nivell del reconeixement que estan rebent als partits i en el seu dia a dia: “Durant les primeres setmanes vam fer samarretes, un tomb pel poble i vam gaudir de les cares de felicitat de la gent. L’aficionat ve als partits amb la nova samarreta, la bufanda i són un gran suport. Cada cap de setmana ens acompanyen de forma incondicional”, assegura Jaume Ginesta, jugador. 

 

 

Unió Esportiva Rupit

Unió Esportiva Rupit i Pruït


Pel que fa a la part esportiva, l’equip està responent amb nota. Tot i que hi havia jugadors que no trepitjava un terreny de joc des de feia mesos, el retorn a la gespa ja va ser prou motivació: “Anem molt bé a la lliga, lluitem perquè la temporada vinent l’equip mantingui la mateixa força i il·lusió. Tenim un grup de jugadors ferms amb el projecte pels pròxims 6-7 anys. A partir d'aqui, volem competir fins a final de temporada i ho estem aconseguint”, considera Ramon Pous, entrenador de la UE Rupit i Pruït.


Som tercers, però l’objectiu és que l’equip continui l’any vinent. Si aquestes condicions es compleixen, volem incorporar més jugadors per fer l’equip més competitiu, encara que de vegades és complicat convèncer la gent perquè vinguin fins aquí dalt, sobretot a l’hivern quan fa més fred i som lluny de llocs més concorreguts com la plana de Vic”, afegeix Pous.


Els jugadors també tenen clar que a banda del que emana la competició, és important que gaudeixin del camí i que la gent de Rupit també senti el club com una excusa més per fer poble: “Això ajudarà a complir el que tots volem. Que l’equip continuiï la temporada vinent, som 23 i això demostra que hi ha un compromís dels jugadors amb el club i la seva gent. Si al juny falla algú per les raons que sigui, saps que trobaràs algú que vulgui sumar-se perquè molta gent ens coneix i això fa que per coses com aquestes sigui molt positiu”, sosté Guillem Tordera, jugador.

El retorn del Rupit i Pruït al panorama futbolístic català ha despertat noves emocions i al.licients al grup sisè de Quarta Catalana. Precisament, el Rupit i Pruït es retrobarà el pròxim 3 de febrer amb un dels seus rivals predilectes: el visitarà la Unió Esportiva Cantonigròs, un club que viu a pocs quilòmetres dels rupitencs. Us convidem a estar pendents d’aquest duel que, com la Unió Esportiva Rupit i Pruït, torna vuit anys després. Molta sort Rupit!
TORNA
Et pot interessar
Rupit i Pruït viu una segona joventut de futbol
Twitter
Facebook
UNEIX-TE AL CLUB