"El club ha fet un esforç per viure un any sense patiments"

GENERAL
Per Redacció el 07/05/2024
"El club ha fet un esforç per viure un any sense patiments"
Fotògraf: CFJ Mollerussa
El CFJMollerrussa aconsegueix la salvació i assegura la seva continuïtat a Tercera RFEF una temporada més
El matrimoni que es va formalitzar fa un any entre el FCJ Mollerussa i Tercera RFEF sumarà una temporada més el proper curs 2024 - 2025. El conjunt de Jordi Cortés va confirmar la permanència la setmana anterior amb la mateixa columna vertebral que va assolir el retorn al futbol nacional i el campionat de Primera Catalana un any enrere.

El conjunt de la capital del Pla d'Urgell ha estat un dels nouvinguts més sòlids al seu Municipal, fixant el setè millor registre com a local, amb una mitjana de 800 aficionats a la graderia i la fidel animació dels Urbas, el grup d'animació urgellenc. 

"El repte que hem tingut aquest curs era molt important i la dinàmica és positiva. Des de l'arribada de la nova Junta Directiva, el Mollerussa s'ha fet cada any més fort. A l'estiu van renovar 14 jugadors i l'objectiu era la continuïtat de bona part del bloc que ens van ascendir. És una part molt important de l'èxit i és un bloc molt unit. La incertesa i neguit de saber si tots els jugadors són vàlids per una categoria com Tercera RFEF quan ets debutant sempre la tens i s'ha demostrat que sí", valora Agustí Pons, director esportiu del Mollerussa.


Pel que fa a la valoració de la competició, "la Tercera RFEF d'aquest any ha estat molt igualada": "Olot i L'Hospitalet els he vist molt forts, però de forma general és una categoria en què s'ha de pencar contra qualsevol rival. El grup català de Tercera és el més igualat".

De fet, encara hi ha tres equips aspirants a la darrera plaça de play-off en la darrera jornada de lliga i aquest fet permetria fer un nou pas endavant el proper curs per formar-ne part d'aquest selecte grup d'aspirants. "Quan aconsegueixes la salvació a dues jornades del final, sempre intentaràs fer un pas endavant el proper curs. És molt agosarat dir si volem aspirar a Segona RFEF el proper any, però si el projecte és la salvació patiràs tot l'any. Mollerussa està molt engrescat amb l'equip i el Municipal ha viscut grans fites històriques".


Des de la Junta Directiva, també defensen un discurs optimista i amb aspiracions engrescadores. "Quan vam confeccionar la plantilla ja ho vam fer amb un objectiu de play-off. Per què? Si es confecciona un equip amb l'objectiu per no baixar, estàs tota la temporada per no baixar. Si aquesta es fixa l'objectiu de play-off finalitzes el curs a mitja taula i no baixes. Per aquesta raó, el club ha fet un esforç econòmic per viure un any sense patiments", pronuncia Jaume Vallverdú, president mollerussenc.

L'objectiu al Municipal de Mollerussa aquest any "era agrupar jugadors lleidatans que juguessin a altres províncies i poguessin venir a Lleida per jugar a prop de casa". Dit i fet: "I ho hem aconseguit. Gairebé tot l'equip és lleidatà i això s'ha traduït en un augment de socis i seguidors. La mitjana d'espectadors aquest curs ha estat de 800 aficionats al camp".

Augmentar la massa social


Des de l'Àrea Social del Club, el Mollerussa ha promocionat força la Tercera RFEF a la comarca del Pla d'Urgell i ha adaptat l'horari, de la tarda al matí. "La massa social ha augmentat pràcticament un 50% i vam apostar per l'horari de les 12 del migdia perquè tots els clubs propers juguen diumenge a la tarda. Bona part dels partits lleidatans d'altres categories es disputen diumenge a la tarda i d'aquesta manera possibilites als seguidors que puguin gaudir també de l'equip del seu poble", relata Vallverdú.


L'organització de desplaçaments és un dels reptes que hi ha a Mollerussa per a la propera temporada. Més enllà dels Urbas, no hi ha molts aficionats més que es desplacin a domicili i s'espera poder sumar més suport quan es juga fora de casa. "Entre els desplaçaments que hem fet, la rebuda a L'Hospitalet va ser impressionant i amb un estadi increïble  Girona té una sèrie de protocols abans dels partits que eren desconeguts per nosaltres. Hem agafat moltes idees que intentarem adaptar properament".

A llarg termini, l'objectiu és fer un nou pas i "poder aspirar a Segona RFEF. S'ha de crear múscul a l'estructura del club des de tots els àmbits: esportius, institucional, futbol base...".
TORNA
Et pot interessar
"El club ha fet un esforç per viure un any sense patiments"
Twitter
Facebook
UNEIX-TE AL CLUB