Mes de juliol, mes d'ascensos?

PRIMERA CATALANA
Per Manel Expósito el 15/05/2023
Mes de juliol, mes d
Fotògraf: María Vídal / CEEuropa
La permanència de Lleida Esportiu, Badalona Futur i Cerdanyola obre un escenari optimista i amb premis al futbol català
Els ascensos que es van viure l'any passat durant els mesos de juliol, agost i setembre es poden tornar a repetir aquest any. A totes les categories. De Tercera RFEF fins a Quarta Catalana. Ara bé, com és això possible? Per què? I quan?

El primer capítol d'aquest thriller ja l'hem superat: Segona RFEF. CF Badalona Futur, Lleida Esportiu Cerdanyola FC han mantingut la seva plaça per a la temporada 2023 - 2024 i aquesta realitat no només no provocarà descensos no compensats sinó que es podrien arribar a sumar alegries entre finals del mes de juny i durant tot el mes de juliol. 


Aquesta futura felicitat és a causa de la proposta d'ampliació a 18 equips de la Tercera RFEF a partir de la propera temporada. L'RFEF ho va plantejar a la reunió d'aquest mes de maig amb les federacions territorials i va tenir el vistiplau general. Ara, s'haurà d'esperar a l'aprovació per part de Comissió Delegada de l'RFEF, que se celebrarà a la Ciudad del Futbol de Las Rozas el proper dilluns 26 de juny, data en què també es coneixerà el calendari de la temporada 2023 - 2024 de les competicions nacionals. 

Per tant, què pot ocórrer si s'aprova una lliga de 18 equips a Tercera RFEF? Només hi ha dos escenaris possibles. Els exposem: 

Sant Andreu o San Cristóbal puja a Segona RFEF


Tercera RFEF: Salvació de CF Badalona, FC Vilafranca i UE Vilassar de Mar.
Primera Catalana: Els equips en sisena posició ascendirien a Superlliga.
Segona Catalana: Pujarien els cinc millors quarts classificats de la fase d'ascens.

Tercera Catalana Barcelona: CF Molins baixa matemàticament a Segona i CF Torelló també baixaria. El CF Voltregà tornaria a Tercera com a pitjor tercer. Perquè es mantingués, haurien de pujar els tres millors quarts de Barcelona o que només baixés el Molins. En aquest cas, AE Piera ocuparia aquesta plaça vacant a Tercera Catalana.

Tercera Catalana Girona: El Bescanó es mantindria a Segona Catalana, CF Begur pujaria a Primera Catalana, Palafrugell pujaria com a millor segon de Tercera. 

Tercera Catalana Terres de l'Ebre i Tarragona: UCF Cambrils baixaria a Segona Catalana, CF Pobla de Mafumet B pujaria a Primera, i CF Amposta i CD L'Hospitalet de L'Infant ascendirien a Segona. 

Tercera Catalana Lleida: C. At. Alpicat i UE Tàrrega baixarien a Segona Catalana i UE Guissona pujaria a Primera Catalana. Cap ascens compensat procedent de Tercera.


No hi ha més ascensos a Segona RFEF


Tercera RFEF: Salvació de CF Badalona i FC Vilafranca
Primera Catalana: Els dos millors sisens ascendirien a Superlliga
Segona Catalana: Pujarien els quatre millors quarts classificats de la fase d'ascens.

Tercera Catalana Barcelona: CF Molins baixa matemàticament a Segona i CF Torelló també baixaria. El CF Voltregà tornaria a Tercera com a pitjor tercer. Perquè es mantingués, haurien de pujar els tres millors quarts de Barcelona o que només baixés el Molins. En aquest cas, AE Piera ocuparia aquesta plaça vacant a Tercera Catalana.

Tercera Catalana Girona: El Bescanó es mantindria a Primera Catalana, CF Begur pujaria i el Palafrugell pujaria a Segona com a millor segon de Tercera.


Tercera Catalana Terres de l'Ebre i Tarragona: UCF Cambrils baixaria a Segona Catalana. CD L'Hospitalet de L'Infant ascendiria a Segona.

Tercera Catalana Lleida: C. At. Alpicat i UE Tàrrega baixarien a Segona Catalana i UE Guissona pujaria a Primera Catalana.

Aquest enigma transcendental no sabrem si és una realitat o una utopia fins a finals de juny. Els ascensos compensats es notificarien durant el mes de juliol.

TORNA
Et pot interessar
Mes de juliol, mes d'ascensos?
Twitter
Facebook
UNEIX-TE AL CLUB