El Cubelles comunica a l'FCF que renunciarà a tornar a competir a Tarragona

SEGONA CATALANA
Per Manel Expósito el 04/03/2024
El Cubelles comunica a l
Fotògraf: Loren Veintiuno / CF Cubelles
Competir a més de 110 quilòmetres de distància quasi cada 15 dies suposa una despesa impròpia d'un conjunt de Segona Catalana
Haver de desplaçar-te a més 160 quilòmetres de distància per disputar un partit de futbol, quan fa un any ho feies a 20 ó 30 kms del teu Municipal, és molt díficil d'entendre. Però aquesta és la realitat que ha de superar el CF Cubelles aquesta temporada. "Constants maldecaps", tal com defineix el president cubellenc, Toni López.

"Abans de confeccionar-se els grups, nosaltres ja ens imaginàvem que competiríem a Tarragona. Jugar a més de 100 quilòmetres de distància quasi cada 15 dies és una putada. Hem hagut de pressupostar més de 5.500€ aquest curs per al primer equip. Des de principi de temporada estem vivint aquest any amb constants maldecaps...és un any molt dur i molt llarg", relata frustrat el president del Cubelles.


L'Assemblea General Ordinària va aprovar fa dos estius que la Segona Catalana tindria el mateix caràcter no provincial que té Primera Catalana i es trencava l'hegemonia interterritorial des de la seva creació, l'any 2011. Amb aquest nou escenari, és molt probable, que cada any, conjunts d'una delegació juguin contra rivals d'un territori diferent, a més de 100 quilòmetres de distància, com la situació que està vivint el Cubelles.

Amb aquest nou context, els jugadors del Cubelles gestionen ells mateixos els desplaçaments i el club es fa càrrec posterioment de les despeses de la benzina, després d'arribar a un acord amb la plantilla. "Amb els clubs rivals no hem hagut de gestionar horaris de partits o dies. Ara bé, a les Terres de l'Ebre tenen la política de cobrar entrada als partits i s'ha intentat negociar amb ells disposar d'invitacions per als familiars que es desplacen", relata López.

Jugar a L'Aldea, La Sénia o Ulldecona no altera pràcticament gens les subvencions locals o federatives. "L'Ajuntament no pot fer res amb aquesta situació per augmentar la subvenció, però l'FCF, sí. 'Tots Som Un Equip', però no hem rebut cap ajuda extraordinària. Amb l'augment de l'ajuda que obtenim per part de la Federació, 650€, no podem ni llogar un autocar".


Després de viure aquesta temporada a l'exili, el Cubelles ho té clar: no vol jugar més a Tarragona. "Ja hem comunicat a la delegació del Penedès - Garraf que no volem competir més a Tarragona. No és només una qüestió econòmica sinó que és un conjunt de factors que ens obliguen a negar-nos a tornar a jugar un any més al grup 6. Aquest any hem pagat la innocentada, però ja no volem més".

"Si l'FCF aplica un nou criteri d'agrupacions a Segona Catalana, també hauria de fer-se càrrec de les despeses que provoca aquest nou canvi al Pla de Competició. Oi que ajuda a Lliga Elit? Doncs a Segona Catalana també es produeix una situació semblant. Si agrupes un equip fora de la seva delegació i territori i el desplaces pràcticament a Castelló, s'hauria de compensar. No estem anant a L'Hospitalet o Vilafranca, estem viatjant a Ulldecona i La Sénia", alça la veu el president del Cubelles. 

A Segona Catalana, la situació que està vivint el Cubelles és una realitat extraordinària a Barcelona. Més enllà, el FC La Seu és el segon club que més quilòmetres recorre per temporada, tot i que dins la seva delegació.
TORNA
Et pot interessar
El Cubelles comunica a l'FCF que renunciarà a tornar a competir a Tarragona
Twitter
Facebook
UNEIX-TE AL CLUB