Un nou sentiment de futbol a Tortosa

PRIMERA CATALANA
Per Marc Perelló el 26/10/2023
Un nou sentiment de futbol a Tortosa
Fotògraf: CF Tortosa-Ebre
Neix el Club de Futbol Tortosa – Ebre, arran de la fusió entre el CD Tortosa i l’Ebre Escola Esportiva, que es va fer efectiva a principis de juny

El futbol de Primera Catalana torna al Baix Ebre de la mà del Tortosa- Ebre. Un nou club, que neix després d’una rivalitat que fins ara, s’havia allargat des de fa més de dues dècades, entre un club centenari com és el CD Tortosa i, una entitat més jove com va ser l’Ebre Escola Esportiva.  Aquest dualisme va crear dos grups d’aficionats ben particulars. Ara, aquests dos clubs s’han ajuntat per impulsar el creixement del futbol a la ciutat de Tortosa, amb la pedrera del club com a punt de partida per assolir els objectius marcats les properes temporades.


Un dels canvis que s’han produït, fruit d’aquesta fusió han derivat com no podia ser d’una altra manera, als despatxos i a la banqueta. Mariano Curto, fins ara president del CD Tortosa encapçala aquest projecte i, Pepe Balart, tècnic de l’Ebre Escola Esportiva les últimes temporades, dirigeix l’equip tortosí en aquest repte del primer equip a Primera Catalana. Precisament, l’entrenador del Tortosa-Ebre creu que la unió entre els dos clubs és beneficiosa a tots els nivells: “Tortosa fa molts anys que està adormida i sempre ha recordat l’època daurada, esportivament parlant de la ciutat que ja fa més de 25 anys que va passar. Volem tornar a despertar Tortosa, ressorgir una il.lusió per un projecte localista i que tingui el màxim suport possible de la gent”, cita Pepe Balart, entrenador del Club de Futbol Tortosa-Ebre.

 

De la mateixa manera, malgrat la divisió de colors que hi ha hagut fins ara a la ciutat, no ha estat un inconvenient perquè aquesta temporada el club hagi pogut confeccionar un equip competitiu amb jugadors de casa al capdavant: “Estem contents perquè hem renovat a tots els jugadors que volíem que seguissin, tant del Tortosa com de l’Ebre Escola Esportiva. Això reforça la credibilitat del projecte, ens reconforta que vulguin continuar amb nosaltres, perquè la gran majoria de jugadors del club són de Tortosa i voltants”, apunta Balart.


Un nou projecte que se centra a  fer una bona temporada, en la reestrena del club a Primera Catalana, però que no es tanca a objectius més ambiciosos: “Volem adaptar-nos el més ràpid possible a la categoria. Tenim com a precedent, quan fa 6 anys el CD Tortosa estava a Primera Catalana. Era un club que feia una gran inversió a nivell econòmic i, que pels motius que fossin, no aguantava més d’un any a la categoria. El que busquem, doncs, és una estabilitat a la categoria, que de moment, crec que estem en un bon moment, tenim una capacitat per competir, que ens ha fet tenir opcions de guanyar tots els partits”, assegura el tècnic del Tortosa – Ebre, Pepe Balart.


CF Tortosa-Ebre


“No renunciem a res, però som conscients d’on venim i la plantilla que el dia d’avui tenim. El principal hàndicap és el mercat. Aquí és més complicat trobar jugadors, ens nodrim de la gent de casa i, si has de portar algú de fora has d’encertar tenint en compte el perfil de jugador que busques. Però, si sonés la flauta i tenim l’oportunitat de pujar a Lliga Elit aquesta temporada o la següent, benvingut sigui

 

Des de la directiva del club creuen que la fusió que ha donat lloc a la creació del CF Tortosa – Ebre era “la millor solució pel futbol tortosí”: “El Tortosa i l’Ebre Escola eren dos conjunts amb història i cultures diferents, però amb un objectiu comú: potenciar el futbol a la ciutat. Però, que en una ciutat com Tortosa, dos clubs competissin en la mateixa categoria            (Segona Catalana) i per objectius similars, era pràcticament inviable econòmicament. Ens fèiem la competència per fitxar jugadors, en la cerca de socis i, va ser fa 3 temporades quan les dues juntes vam veure la necessitat de la fusió pel bé del futbol a Tortosa”, explica Mariano Curto, president del Club de Futbol Tortosa-Ebre.


Un projecte, que al principi no va tenir unanimitat pel que fa a les opinions dels socis que havien de decidir si s’acabaria fent efectiva o no aquesta fusió: “No podem negar que hi havia sectors en els dos clubs que eren reticents i altres que desconeixien la realitat dels dos clubs. Des que el passat mes de juny la fusió va ser efectiva, és pràcticament una minoria de socis la que no s’ha volgut sumar al nostre projecte”, reconeix Mariano Curto.


La creació d’aquest nou Tortosa-Ebre, també ha tingut una bona resposta per part de les institucions de la ciutat: “L’Ajuntament de Tortosa està d’acord amb la fusió, perquè abans hi havia dos clubs i, d’aquesta manera, tenien  més costos. La fusió no implica que l’Ajuntament hagi d’augmentar costos. El que està clar, és que si no s’hagués produït la fusió, tant l’Ebre Escola com el Tortosa, no hauríem pogut mantenir-nos a Primera Catalana, no era viable a econòmicament. Era impossible”, clarifica Curto.


Ara mateix, doncs, l’objectiu a nivell institucional no és un altre que hi hagi un increment en el nombre de socis, i per això, el club comença a explorar fórmules perquè sigui possible: “És bàsic comptar amb una massa social, i de fet, estem preparant una campanya de captació de socis per veure un increment important de socis durant aquesta temporada i la vinent, on ha d’acompanyar una estabilitat també pel que fa a resultats esportius”, exposa el president del CF Tortosa-Ebre, Mariano Curto.Esperem que el Club de Futbol Tortosa-Ebre pugui representar durant molts anys la ciutat com un sol club, i tornar al lloc que li correspon, com per exemple, va fer històricament el CD Tortosa, un club que es va mantenir moltes temporades a Tercera Divisió”, conclou Mariano Curto, president del CF Tortosa-Ebre.

 

 

 

TORNA
Et pot interessar
Un nou sentiment de futbol a Tortosa
Twitter
Facebook
UNEIX-TE AL CLUB