El futbol amateur a Ripoll, en perill d'extinció

QUARTA CATALANA
Per Manel Expósito el 25/12/2021
El futbol amateur a Ripoll, en perill d
Fotògraf: CF Ripoll
El desgast mental del president ripollenc, Adan Morillas, ha tocat fons i alerta del futur incert del futbol amateur al municpi
Adan Morillas és president de l'Atlètic Ripoll, el CF Ripoll, entrenador del primer equip masculí i vocal de l'Escola de Futbol Ripollès. Quatre càrrecs que comporten un sacrifici, dedicació i ritme de vida pràcticament inhumà.

Durant els darrers cinc anys, el desgast mental s'ha acumulat i tot té un límit. Aquest, ha arribat. El passat 12 de desembre va piular a Twitter que el seu cos i, sobretot, la seva ment li pregaven que fes un pas al costat. "Què em dona sostenir això? Estic sol, no tinc suport de cap mena, ho faig perquè no sé el perquè. A sobre, m'hauré de sentir malament. La meva salut mental va per davant, massa he aguantat, ja no soc jo sinó família i amics", va escriure a Twitter.

"Ara mateix sóc president, però si la situació segueix així, és molt probable que el futbol també s'esvaeixi a Ripoll. Hem aguantat massa i ningú tirava del carro. Tot té un límit...Ara mateix estic esperant que la meva crida a Twitter pugui tenir resposta. A l'hora de la veritat, ningú és conscient que si es plega, el futbol també finalitzarà. Vull que la gent ho vegi", argumenta Morillas a GolCat.


La temporada 2015- 2016 era vocal del CF Ripoll, el club del municipi amb un únic conjunt amateur. Per motius de discrepàncies amb la Junta Directiva d'aleshores, va plegar i va fundar l'Atlètic Ripoll (2016). Un club exclusivament femení. A Ripoll també hi ha futbol base, però és una entitat a cavall entre la capital del Ripollès i Campdevànol, l'Escola de Futbol del Ripollès.

"Molta gent m'ha trucat i em vol ajudar però el futbol necessita l'ajuda de molta més gent. No pot ser que el Ripoll ho gestioni una única persona quan, a més a més, també sóc president d'un altre club. Vull implicació per part de la gent, que no només sigui un cop de mà. Estem parlant d'una ciutat amb 10.000 habitants...", alerta frustrat.


L'any 2018, la Junta es va dissoldre al CF Ripoll (el de l'Amateur) i Adan Morillas es va fer càrrec de la presidència i també de la banqueta del primer equip, a Tercera Catalana. "Això té un desgast mental i físic molt gran. En algun moment això havia de petar...Estic sol, l'equip està a Quarta Catalana, tinc la meva feina, la meva vida...", exposa el president de les dues entitats de Ripoll.

"Durant molts anys, a Ripoll no hi ha hagut una bona gestió. Els jugadors van marxar a Campdevànol, a on tenen una Junta implicada i amb joves que són de Ripoll. És una llàstima que sent capital de comarca i sent l'únic club del Ripollès que ha militat a Tercera Divisió i no tinguem l'ajuda de cap jugador amb passat al club o al municipi", lamenta Morillas.


Ara com ara, el futbol amateur a Ripoll tindria data de caducitat. Si abans del mes de juny no hi ha un projecte renovat i amb un grup humà implicat, la capital del Ripollès no tindrà un conjunt sènior. "Si no hi ha implicació al poble, això s'acabarà. Al mes de juny veurem quin és el context, el meu aspecte anímic, si algú es presenta o algú es vol implicar amb nosaltres". Morillas té molt clar que aquesta temporada serà el seu darrer any al capdavant de la presidència.

Morillas també convida a reflexionar al jovent perquè tot allò que ha gaudit quan era jove, també s'impliqui perquè el futur ho pugui seguir gaudint. "Les entitats socials perdran molt més l'esport si al futur no hi ha implicació. La gent jove no es vol implicar. Tothom té la seva vida personal i qui sempre està amoïnat i té les preocupacions al cap són els presidents. Les Juntes Directives perden moltes coses a canvi de res. És una trista realitat".

TORNA
Et pot interessar
El futbol amateur a Ripoll, en perill d'extinció
Twitter
Facebook
UNEIX-TE AL CLUB