El Manlleu, candidat català a disputar la Copa del Rei 2022 - 2023

PRIMERA CATALANA
Per Manel Expósito el 03/05/2022
El Manlleu, candidat català a disputar la Copa del Rei 2022 - 2023
Fotògraf: Manel Expósito
Els campions de Primera Catalana no disputaran la Fase Prèvia regional
Amb la Primera Catalana finalitzada als grups 1 i 2 - el grup 3 encara té quatre setmanes més de competició - Fundació UE Tona i CF Montañesa es pregunten quin conjunt de la categoria representarà el futbol català en la fase prèvia de la Copa del Rei 2022 - 2023. 

Fa dues temporades, la Monta va ser el representant català, després d'assolir l'ascens a Tercera Divisió com a campió del grup 2. El Girona FC B va ser el campió del grup 1 i no podia aspirar a disputar la Copa del Rei. 


Ara bé, aquesta "norma" no es va mantenir després de la covid, quan hi va haver la reestructuració de la competició. La passada temporada, la FCF va decidir que fos el Mollerussa el conjunt que disputés la Copa del Rei, "el millor campió no ascendit a Tercera RFEF". Uns mesos després, el president de la RFEF va pronunciar que els representants territorials havien superat un play-off de classificació, notícia que va conèixer la Fundació UE Tona (l'altre equip no ascendit) aquell mateix dia. 

Aquesta temporada, el sistema és força semblant. El segon millor conjunt no ascendit tindrà aquest premi de disputar la prèvia de la Copa del Rei. El CF Lloret (45 punts) ha quedat segon al grup 1 i l'AEC Manlleu (50 punts) al grup 2. El segon classificat al grup 3 no es decidirà fins a finals del mes de maig. 


Ara bé, el Manlleu té la classificació pràcticament assegurada. Amb una ràtio d'1,92 punts per partit, Viladecans, Mollerussa i Rapitenca son els únics equips que podrien igualar aquesta mitjana de punts. Tot i això, la Rapitenca quedaria descartada d'aquesta classificació si quedés campiona de grup i el Viladecans i el Mollerussa haurien de guanyar els quatre partits de lliga que els hi resten per superar la mitjana del Manlleu. Una circumstància complicada, però encara a l'abast. 
TORNA
Et pot interessar
El Manlleu, candidat català a disputar la Copa del Rei 2022 - 2023
Twitter
Facebook
UNEIX-TE AL CLUB