El Mollerussa, un projecte ambiciós i amb ganes de créixer

PRIMERA CATALANA
Per Marc Perelló el 17/02/2022
El Mollerussa, un projecte ambiciós i amb ganes de créixer
Fotògraf: CFJ Mollerussa
El Club de Futbol Joventut Mollerussa acaba de renovar la seva coordinació amb la voluntat de reforçar la seva interessant proposta del futbol formatiu
A Mollerussa s’hi respira futbol, i un bon exemple d'aquesta realitat es troba en el seu club de futbol, el CFJ Mollerussa. L’entitat urgellenca ha començat la temporada amb energies renovades en la seva coordinació del futbol base. Una de les millores que s’observen en les seves categories inferiors ha estat en el dia a dia dels equips, amb l’arribada de nous entrenadors de nivell i renom al futbol català.

Aquest any hem millorat el funcionament dels entrenaments i de cara a l’any que ve millorarem tota l’estructura i les plantilles que donen forma el nostre el futbol base”, assenyala Adrià Gabernet, nou coordinador del club, però amb un passat que l’ha vinculat sempre al club de la capital del Pla d’Urgell.

Tot i això, els responsables de la gestió del futbol base mollerussenc lamenten la situació de pandèmia actual, ja que no els permet aplicar totes les millores i modificacions en l’estructura i la confecció de les plantilles de jugadors més joves que voldrien. “Encara que estem en una temporada atípica, la incorporació de nous tècnics ens fa ser optimistes i ens fa pensar que tenim les millors plantilles a la província de Lleida”, assegura l’Adrià.


En canvi, la consolidació del Mollerussa als campionats provincials és el resultat de la seva línia de metodologia que s’ha refet en tres equips: “En cada grup d’edat tenim tres equips i cadascun ha de seguir un mètode que s’adequa millor a les habilitats de cada jugador”.

D’aquesta manera, durant els últims anys el club ha crescut molt a nivell esportiu, des de l’equip prebenjamí fins als juvenils. 
Ara bé, el darrer curs s’ha reduït la quantitat de grups en dues categories com són l’Infantil i l’Aleví, però alhora poder ajudar els equips petits dels voltants d’aquest municipi de 14.500 habitants, més necessitats de jugadors: “Vam pensar que era més important tenir bons grups de jugadors encara que fossin tres, i no que en tinguéssim molts més com fan altres clubs amb jugadors que realment no se’ls hi pot trobar un bon formador”, explica Gabernet.


El futbol a la ciutat de Mollerussa té una gran afició, la gent sempre envia grans mostres de suport que agraeix el club: “A diferència d’altres pobles de Lleida, al Municipal pots anar a un partit del Juvenil A i trobar més de 300 persones a la graderia, i assistir a un partit del primer equip i que el camp estigui ple”, reconeix.

Els seus colors blancs - i-blaus defineixen un club que és capdavanter a la comarca del Pla d’Urgell i que aplega una gran quantitat de nens en les seves files. A causa del nombre d’inscripcions que té anualment, una altra de les novetats d’aquest any 2022 ha estat la creació d’un club de tecnificació per a jugadors que es preparen per competir a les lligues territorials a curt termini. “Aquest club inclou la participació de 50 jugadors que, a més, tenen la porta oberta a disputar algun partit com a reforços. No tanquem la porta a ningú”.

Mollerussa

El Mollerussa destaca per la seva gran difusió, que alhora afavoreix i dona lloc a l’arribada de joves talents que s’interessen per la proposta de l’entitat blanc-i-blava i que provenen de col.legis del territori. És així com també ha assolit diferents fites, i ha arribat a tenir molts èxits en tornejos i campionats de prestigi a Catalunya.

Al llarg de la seva història, el “Molle” ha participat en les seves diferents categories en campionats de lliga de la Divisió d’Honor des de l’etapa aleví passant per les infantils i cadets. I, de la mateixa manera, s’ha fet molt conegut per ser el millor en cèlebres competicions, com la Danet Cup. “El que ha tingut bo el Mollerussa sempre, i encara té, és treure i descobrir molt bons jugadors”.


Aquest club de la regió de Ponent continua en la seva línia de treball de cuidar el seu planter, els jugadors de la casa, que al final són la clau del seu èxit tal com diu el seu coordinador: “Volem anar pas a pas i anar consolidant tota la feina feta durant els últims anys, encara que sabem que hi ha coses a millorar”.

Aposta pel femení


I, cal dir, que el futbol femení també està seguint la seva evolució en clubs com el mateix Mollerussa, que aposta per donar una bona continuïtat a dos grups de jugadores com són el de l’Aleví Femení i el del Juvenil-Cadet. Dos conjunts que jornada a jornada ajuden a seguir il.lusionant-nos amb el bon paper que estan fent: 

Les jugadores de l’Aleví des de principi de temporada que estan pletòriques, i això fa que cada cop puguem tenir més noies que volen formar part de la nostra proposta esportiva”.

El primer equip, “partit a partit”


D'altra banda, el club a nivell institucional i sobretot esportiu, recorda l’experiència de la Copa del Rei en la qual el primer equip va poder enfrontar-se al Getafe en la primera ronda del torneig: “Estem molt contents, ja que a més, en aquest procés hem tingut el suport incondicional de tots els estaments institucionals de Mollerussa, així com dels nostres espònsors”, explica el seu president Jaume Vallverdú.


L’equip competeix a la Primera Catalana i manté un front molt unit: “És un vestidor molt cohesionat on els jugadors són companys d’equip i amics". En aquest sentit, per ara, no es marca un objectiu concret fins a final de curs: “Creiem que tenim un bloc molt compacte i amb molta qualitat, què ens permet aspirar a tot aquesta temporada”, conclou amb convicció i satisfacció Vallverdú.

Molta sort i èxits en el futur, Mollerussa!
TORNA
Et pot interessar
El Mollerussa, un projecte ambiciós i amb ganes de créixer
Twitter
Facebook
UNEIX-TE AL CLUB