El Sant Joan Despí exigeix poder jugar al Barri Centre

QUARTA CATALANA
Per Manel Expósito el 20/09/2022
El Sant Joan Despí exigeix poder jugar al Barri Centre
Fotògraf: CF Sant Joan Despí 1906
La saba nova del nou club santjoanenc espera que l'Ajuntament els hi permeti tenir disponibilitat amb horaris d'entrenaments i partits
El CF Sant Joan Despí 1906 lluita a contrarellotge perquè l'Ajuntament riberenc desbloquegi una situació límit que afecta la nova entitat del municipi, tant als jugadors del primer equip com també la seva Junta Directiva. 

El consistori del Baix Llobregat encara no els permet tancar la seva inscripció al registre d'entitats i gaudir d'horaris d'entrenaments i partits al Municipal del Barri Centre, seu del FC Sant Joan Despí - San Pancracio.

Per poder entendre la magra realitat que està vivint el nou club hem de contextualitzar la situació que es vivia al municipi entre la històrica UE Sant Joan Despí i l'Ajuntament. "La directiva que hi havia abans a l'anterior club - el qual va desaparèixer l'any 2020 - no tenia bona relació amb l'Ajuntament. La crítica gestió dels anteriors gestors va arribar a una situació límit, però es van negar a cap acord de fusió amb el San Pancracio o renúncia del seu futbol base", exposa Oriol Castro, secretari del CF Sant Joan Despí.


Un deute superior als 90.000€, segons La Premsa del Baix, i una situació extrema a nivell esportiu i institucional, va provocar la desaparició d'una entitat amb 114 anys d'història i la pèrdua d'un dels grans referents del municipi, i que competia a Segona Catalana al seu darrer any de vida.

"Nosaltres no tenim cap relació amb la UE Sant Joan Despí, més enllà de ser seguidors del club. Com a amants del futbol de la ciutat, vam explorar la possibilitat de refundar el club amb un altre nom. Hem donat d'alta la nova entitat al Consell Català de l'Esport i els antics socis ens donen suport", afegeix Castro.

Tot i la bona voluntat del nou club i la nova Junta, la situació del CF SJD 1906 al municipi es troba bloquejada per l'Ajuntament: "no ens donen cap facilitat". "La seva solució era el San Pancracio i no volien més equips. No volen que ens vegin com uns successors de l'antiga Junta o l'anterior club. Som uns aficionats que volem recuperar el club".

L'Ajuntament té tota la documentació, però el nou club encara no és una entitat reconeguda pel consistori i tampoc tenen espai al camp. "L'alcaldessa ens va assegurar que tindríem camp quan ho tinguéssim tot en ordre. Estem a l'espera de tancar els tràmits administratius municipals i siguem una entitat reconeguda".


La junta del nou club assegura que fonts municipals els va confirmar al mes de gener que hi hauria horaris disponibles. "El Levante Las Planas té 45 equips i tots entrenen en un mateix camp", matisa Castro.

L'equip dirigit per Sergio López s'ha exercitat durant la pretemporada a cavall entre Sant Feliu de Llobregat i Cornellà de Llobregat i el partit de la primera jornada de lliga s'ha hagut de suspendre i ajornar.

Aquest dimecres 21 de setembre a les 19:30h hi haurà una concentració a la plaça de l'Ajuntament perquè la situació es pugui resoldre a curt termini: "Ara mateix és més voluntat política que una altra cosa".
TORNA
Et pot interessar
El Sant Joan Despí exigeix poder jugar al Barri Centre
Twitter
Facebook
UNEIX-TE AL CLUB