El TCE obre un període de 10 dies per presentar al·legacions sobre les eleccions de l'FCF

PRIMERA CATALANA
Per Redacció el 04/10/2022
El TCE obre un període de 10 dies per presentar al·legacions sobre les eleccions de l
Fotògraf: FCF
La sentència del Tribunal Català de l'Esport arran de presumptes irregularitats es podria anunciar durant les properes setmanes
La impugnació de les eleccions a la presidència de la Federació Catalana de Futbol ha entrat des d'aquesta setmana en un nou capítol judicial. El Tribunal Català de l'Esport ha acordat aquest dilluns 3 d'octubre alçar la suspensió decretada el passat 26 de juliol sobre l'expedient de la impugnació de les eleccions i activar-ho novament.

Amb aquest nou escenari, el TCE ha donat 10 dies hàbils perquè les parts protagonistes d'aquesta impugnació presentin al·legacions sobre un tràmit que representa la darrera finestra abans la resolució final d'aquesta presumpta irregularitat.

I quin van ser el motiu del recurs que va presentar el candidat Àlex Talavera? "Considerar que, durant l'acte de votació durant la jornada electoral, es van produir diferents irregularitats i il·legalitats que suposen necessàriament, en cas de confirmar-se, la nul·litat absoluta de l'acte de votació".


Des del punt de vista dels antecedents que s'expressen a l'expedient, s'assenyala la possible "votació de vicepresidents dels clubs, sense que els presidents respectius haguessin acreditat prèviament la impossibilitat d'assistir" i la "impossibilitat manifesta que en cap cas va ser degudament acreditada".

Arran d'aquest recurs, la Secretaria del TCE va requerir de la Junta Electoral de l'FCF l'enviament de l'expedient íntegre - un total de 2.306 pàgines - , amb còpies de les actes de l'òrgan jurisdiccional referenciat, amb índex i numerat, l'informe sobre les pretensions del recurrent, i còpia de la Normativa d'aplicació i del Reglament.


L'objectiu final d'aquesta impugnació és tornar a repetir les eleccions, en què les candidatures de Juanjo Isern i Àlex Talavera podrien unificar-se i ser una candidatura única. D'aquesta manera, el candidat Joan Soteras representaria una formació i el tàndem Isern - Talavera la nova alternativa a l'actual Junta Directiva.

Recordem que, en les eleccions del passat 22 de maig, la candidatura de Soteras va sumar 396 vots, 370 clubs van votar Talavera, 238 Isern i 23 paperetes van ser per a la candidatura de Pep Palacios
TORNA
Et pot interessar
El TCE obre un període de 10 dies per presentar al·legacions sobre les eleccions de l'FCF
Twitter
Facebook
UNEIX-TE AL CLUB