PRIMERA CATALANA
Per Manel Expósito el 02/10/2022
Els aspirants i el temps afegit, protagonistes en l
Fotògraf: Pau Del Valle
Vic, Mollerussa i Santboià són els primers líders amb golejada vigatana davant el Mataró (5-0)
La primera jornada de lliga a Primera Catalana no ha decebut gens ni mica. Els grans aspirants a l'ascens han liderat pràcticament en la seva totalitat els seus partits, però també s'han viscut debuts històrics en la màxima categoria del futbol català amb victòria. A més a més, cap partit ha finalitzat sense gols i s'han gaudit un total de 75 dianes, una de les més notables de les darreres temporades.

Grup 1 Primera Catalana

La UE Vic ha inaugurat el curs 2022 - 2023 per la porta gran i el botó de la piconadora actiu des de l'inici. Golejada 5 a 0 davant el CE Mataró, amb tres dianes de Raul Campayo - primer pitxitxi de la lliga - i el lideratge vigatà al grup 1 de la categoria.

El Granollers també ha començat el curs amb una victòria al Municipal Costa Brava de Palamós i voldrà mantenir el pols entre els aspirants al títol (1-2). Entre aquests, una UE Figueres que ha arrencat amb triomf per la mínima contra el debutant Torelló (1-1).

Entre els altres nouvinguts a la categoria, també ha destacat el triomf del Can Gibert contra el Mollet (1-0) i la inversemblant victòria del Bosc de Tosca contra el també debutant Caldes (2-3), amb gol en la darrera jugada del matx.

Al Municipal de Manlleu, L'Escala ha sorprès el conjunt de Manel Sala (0-2) i el Banyoles ha sumat un valuós punt al temps afegit a Lloret (2-2). Parets i Bescanó també s'han repartit els punts al Josep Seguer (1-1).

Grup 2

Les sorpreses al grup 2 de Primera Catalana han estat els gols que s'han produït al temps afegit a bona part dels partits. L'Igualada sumava un punt valuós a Les Comes contra l'aspirant Atlètic Lleida (1-1), així com el Turó de la Peira desaprofitava un marcador a favor al minut 88 i el Sant Cugat li pispava la victòria als de Nou Barris al darrer minut (3-2).

La UE Rubí tampoc s'ha quedat gens enrere i als darrers cinc minuts també s'ha emportat la victòria davant l'Alpicat. Diana de Dani Muela al minut 93 i triomf local a Can Rosés (3-2). Horta i Llefià han superat Guineueta i Balaguer (2-1), respectivament, amb un marcador idèntic i la Pirinaica ha donat la benvinguda a la Primera Catalana amb una alegria davant el Martinenc (1-0).

La gran victòria i primer líder a 1cat2 ha estat la del Mollerussa a Tàrrega (0-3). L'equip de Jordi Cortés ha exhibit el seu olfacte ofensiu al primer derbi lleidatà del curs. Finalment, el Sabadell B ha tornat a Primera Catalana amb victòria davant el San Mauro (5-3).

Grup 3

Finalment, les victòries ajustades han estat les protagonistes al grup 3 de Primera Catalana. De fet, el Santboià és el primer líder gràcies al seu triomf ajustat amb 0 a 1 al marcador fins al minut 83 (0-2) al camp del Molins de Rei. Les Grases ha viscut l'altre derbi del Baix Llobregat entre el Santfeliuenc i el Martorell, amb victòria a favor de l'equip d'Andrés González (2-1).

Entre els nouvinguts victoriosos, el Reus FC Reddis ha estrenat la categoria amb victòria al Sagnier contra el Prat B (1-2) i el Cambrils ha superat l'Ascó per la mínima a domicili (0-1).

El Valls ha hagut de capgirar el marcador al derbi contra el Catllar (2-1) i el Can Vidalet ha liderat el seu partit des de l'inici davant l'Europa B (2-1).

El Sarrià també hauria pogut iniciar el curs amb triomf, però ha desaprofitat un 0-2 al camp del Viladecans (2-2). Vilanova i Atlètic Sant Just també s'han repartit els punts amb el mateix marcador (2-2).