Els místers sots30 de les banquetes

SEGONA CATALANA
Per Manel Expósito el 02/01/2022
Els místers sots30 de les banquetes
Fotògraf: CE Artesa de Segre / CF Palau / CA Alpicat
Lleida és la delegació de Segona Catalana que més aposta per entrenadors joves que no arriben als 30 anys d'edat
Fa aproximadament una setmana, vam publicar als perfils de Twitter i Facebook de GolCat els entrenadors més joves de Segona Catalana. Ràpidament, els seguidors van començar a puntualitzar un parell de tècnics - dels 147 de tota la categoria - que ens havíem oblidat i ens va sorprendre el gran ventall d'equips que aposten per la joventut.

Per aquesta raó, i per exposar quina és la radiografia actual de les delegacions que més opten pel jovent i no tant per l'experiència, presentem amb nom i cognom cadascun del tècnics. 

La delegació de Lleida és la gran valenta que més tradició dels tècnics per sota dels 30 anys té en les darreres temporades. Fins a 4 entrenadors trobem entre els dos subgrups lleidatans. 

Nil Baró, de l'Artesa de Segre, és l'entrenador més jove de tota la categoria. Amb només 24 anys, el tècnic de La Noguera va superar fa dues temporades el rècord del seu antecessor. El balaguerí Pau Prior va debutar a la mateixa banqueta la temporada 2018 - 2019 també amb 24 anys, quan en Nil ho va fer dos anys més tard però amb 23. 


El cas de l'Artesa de Segre no és una excepció a Segona Catalana. Edgar Tornero també va seguir el mateix camí que en Nil. L'actual entrenador de l'Alpicat va tenir la mateixa precocitat anys enrere, quan va començar a entrenar el Sudanell a Tercera Catalana. Tornero ha passat d'entrenar al tercer esglaó regional a començar a coquetejar amb la Primera Catalana, sent primer tècnic. 

Genís Camats també forma part d'aquest grup de jovent amb experiència a Tercera Catalana. Nascut l'any 1992, l'actual entrenador del CF Palau d'Anglesola té 29 anys i en les darreres temporades va entrenar l'Agramunt i el Guissona. De la mateixa generació és Marc Busquets, el nou tècnic de l'Organyà.  Un total de quatre entrenadors de Lleida que lideren aquesta nova generació a la delegació lleidatana. 


Lluny de les comarques lleidatanes, només dos entrenadors més es troben en aquesta categoria sots30. L'actual dirigent de la UE Calaf, Gabi Barrera, ha debutat aquest curs a Segona Catalana amb 29 anys. 

Un esglaó superior, de la generació del 91', Joel Vila dirigeix la Unió Girona per tercera temporada consecutiva. Va debutar amb 27 anys a la banqueta de Fornells de la Selva i amb 29 li va arribar l'estrena a Segona. 

A partir dels 30 anys ja trobem un gruix important d'entrenadors arreu del territori. Yelco Ortiz, del Ca La Guidó, suma cinc cursos al conjunt de Blanes. També va tenir una estrena jovent a la banqueta del primer equip, amb 27 anys. O Alberto Morales, actual tècnic de l'Atlètic Júnior, qui amb 26 va assolir l'ascens a Segona amb la UD Catalana la temporada 2012 - 2013.
TORNA
Et pot interessar
Els místers sots30 de les banquetes
Twitter
Facebook
UNEIX-TE AL CLUB