La ferma aposta pel femení i una base consolidada de la FA L'Hospitalet

SEGONA CATALANA
Per Sergio Martínez el 12/04/2022
La ferma aposta pel femení i una base consolidada de la FA L
Fotògraf: FA L'Hospitalet
El club riberenc ha aconseguit inscriure un conjunt de noies a cada categoria i començar a transmetre la competitivitat esportiva als més petits
Des que Pubilla Casas i Santa Eulàlia es van fusionar fa un any per donar pas a la Fundació Acadèmia L’Hospitalet, en l’entitat es continuen donant oportunitats a tots els jugadors i jugadores. Aquesta temporada s’ha apostat fermament pel futbol femení -on s’ha creat un equip a cada categoria-, i també s’ha reforçat l’objectiu de mantenir els blocs en tots aquells jugadors que pugen de l'Escola i dels Prebenjamins. 

Moltes noies es posen en contacte amb l'acadèmia, dient-nos que mai han jugat i que tenen ganes de provar. Oferim l'oportunitat a totes les jugadores que venen perquè tenim equips a totes les categories, i benvingudes siguin”, exposa Lorena Fernández, coordinadora dels equips femenins, als micròfons de GolCat.  


Fernández explica que la feina que hi ha a l’hora de formar els equips femenins. “Veiem el màxim de partits possibles els caps de setmana, inclosos aquells on les nenes juguen amb nens per oferir-los la possibilitat de venir amb nosaltres. Si les jugadores estan satisfetes amb nosaltres, això al final es converteix en un boca-orella. Al futbol femení quan toques una peça, al final t'acaben venint més”.

L'objectiu és omplir el futbol base amb totes les categories i pujar-les a les màximes divisions. L’important ara és tenir quantitat i en un futur qualitat”, assenyala Fernández. D’altra banda, també deixa clar que des del club “treballem amb la mateixa metodologia que els nens. No hi ha diferenciació i tots els equips anem a una”.


Potenciar l'Escola i els Prebenjamins


Una de les altres categories que es volen impulsar a la FAF son els nivells més inferiors de futbol 7: Escola i Prebenjamins. El coordinador d'aquesta àrea, Oriol Fuentes, explica la metodologia d’entrenaments que es realitza. “La pilota és la prioritat durant el màxim de temps possible durant l’entrenament. La base és que tinguin contacte amb la pilota i estigui present sempre. Tot això ho coordinem amb la persona encarregada de la metodologia, l’Óscar Jorquera”, assenyala.

El futbol no només és marcar. S’ha d’ensenyar una manera de ser i de comportar-se. En aquestes edats el jugador és molt egocèntric i vol tenir tota l’estona la pilota i no la vol passar. Treballem el treball en equip i la companyonia. Han de saber guanyar i perdre”, assegura Fuentes. 

FAF

Un dels equips que estan fent una temporada per emmarcar és el Prebenjamí B, actual líder del seu grup amb tots els partits guanyats. “Estem fent un any molt bo. En els entrenaments intentem millorar i aprendre. Son molt humils i s’ha creat un grup que gaudeixen sobre la gespa”, destaca el seu entrenador, Arnau Fernández, qui també afegeix que “tenen jugadors molt determinants que s'han de formar i que aprenguin el màxim”, conclou el coordinador de la FA L'Hospitalet.
TORNA
Et pot interessar
La ferma aposta pel femení i una base consolidada de la FA L'Hospitalet
Twitter
Facebook
UNEIX-TE AL CLUB