La formació de l'Atlètic Roda de Barà fa un nou pas endavant

SEGONA CATALANA
Per Minerva Pacheco el 24/01/2023
La formació de l
Fotògraf: At. Roda de Barà
L’equip del Baix Gaià segueix consolidant el seu planter pas a pas i ara ja té uns 240 jugadors i jugadores, 80 més que fa tres anys
L'Atlètic Roda de Barà continua creixent cada cop més al seu futbol base i fa créixer a jugadors i jugadores. L'equip del Baix Gaià té uns 240 futbolistes inscrits, 80 més que fa 3 anys. Part d'aquest auge té a veure amb el canvi de directiva en els darrers anys i la gran formació que es rep per part dels entrenadors. En total, el club té 17 equips competint, una autèntica bogeria inimaginable fa anys enrere.

Xavi Liarte, vinculat al Roda de Barà com a entrenador, és un dels responsables d'aquest creixement en el seu primer any com a coordinador de futbol 11. “Després del creixement exponencial que hi va haver al club l'any passat, el Roda em va plantejar l'oportunitat de formar part de la coordinació juntament amb l'Albert Sentís, coordinador de futbol 7. I aquí estem, intentant donar una empenta cap endavant i que tot vagi cap amunt”, explica el coordinador de futbol 11.

De fet, el Roda de Barà segueix amb objectius ambiciosos. Aquest curs, el Club té 8 equips de futbol 11, 2 per categoria: 2 amateurs, un a Segona Catalana i un altre a Quarta Catalana; 2 juvenilsSegona Divisió, 2 cadets a Segona Divisió i 2 Infantils a Segona Divisió. 

 


Aquesta temporada també s'ha aconseguit crear un equip femení infantil de futbol 7 amb 14 nenes. És una aposta que estem intentant focalitzar bastant al Roda, és complicat aconseguir moltes nenes, però la resposta per ser el primer any ha sigut bona. Esperem que l'any que ve pugui anar a més”, afegeix.

Canvis en la formació dels equips de futbol 11


D'altra banda, i durant aquesta temporada, es va optar per fer equips A de segon any i B de primer any per intentar pujar blocs.Creiem que és una bona opció de cara al futur tenir blocs una mica consolidats. Pel que fa a exigència i del que demanem, no ens plantegem res més que el creixement dels jugadors i competir”.

Però el club del Baix Gaià és molt ambiciós, i això es pot veure clarament amb els equips i els resultats. El primer equip està a Segona Catalana i el filial a Quarta; Juvenil A, Cadet A, Infantil A estan a Segona Divisió a la lluita de les primeres places de la lliga. “Volem que algun equip estigui a Primera Divisió. Sabem que tenim bons jugadors i els entrenadors treballen molt bé, podem aconseguir-ho”.

Roda

Esportivament, i després de concloure el primer tram de temporada, el Roda té el Juvenil A líder de la seva lliga i el Cadet A en segona posició, a només 3 punts de distància del CF Base L'Arboç. Infantil A i Benjamí A també estan protagonitzant un gran any. Després del bon any social i d'inscripcions, aconseguir un ascens de categoria seria la cirereta a la bona feina de la direcció esportiva, entrenadors i jugadors.

 


Però al Roda de Barà no només es juga a futbol sinó que també es forma a persones. “Una cosa primordial que tenim aquí és la formació de jugadors, és molt important en tots els àmbits. De cara a 11 treballem molt la formació de cara a Intantil A, però treballem perquè tot és formació a futbol base, però encarat a la competició”.

A part de jugar la competició adient, el club ofereix diverses activitats durant la temporada: tornejos, campus, jugar contra equips internacionals i activitats de lleure. “Estem molt a gust aquí treballant, el tracte que rebem des de la junta, les facilitats que ens donen per treballar. Hi ha unes pautes marcades per categories i hem d’intentar aconseguir uns objectius de treball, formació i competició”.

Cada cop són més els nens i les nenes que es volen apuntar a jugar a futbol al Roda de Barà. Aquesta temporada s'ha hagut de frenar la demanda de pares que estaven interessats a portar els seus fills aquí. “Ho hem hagut de frenar una mica pel tema instal·lacions, no donem l'abast amb els equips que hi ha ara mateix. De cara a l'any que ve, tot dependrà de com ens ho plantegem”.

El futbol, el treball, la diversió i el bon ambient fan que el club estigui unit com una gran família.
TORNA
Et pot interessar
La formació de l'Atlètic Roda de Barà fa un nou pas endavant
Twitter
Facebook
UNEIX-TE AL CLUB