La lluita per la fase d'ascens afronta dos mesos decisius

SEGONA CATALANA
Per Manel Expósito el 01/01/2022
La lluita per la fase d
Fotògraf: Manel Expósito
Can Gibert, Tossa i Alpicat són els únics líders que han trencat el seu subgrup i tenen peu i mig en la promoció d'ascens a Primera Catalana
Evadir-se, desconnectar, gaudir del descans i deixar a un costat el futbol durant uns dies ha estat necessari a tots els equips. Però, aquest relax, ja forma part del passat i els conjunts dels sis subgrups de Segona Catalana que volen aspirar a la promoció d'ascens a Primera Catalana (i, de retruc, assoleixen la permanència) hauran de tornar a la competició amb un rendiment del 110% des d'aquest mateix cap de setmana.

No es val a badar en els dos mesos i mig que resten de la primera volta. Cada victòria és or a partir d'ara. Però, després de tres mesos de competició - més de mitja volta -, encara hi ha força intriga i expectació als sis subgrups? I tant! Encara que pugui semblar tot força decidit i sentenciat, pràcticament no hi ha cap grup que s'hagi trencat. 

UE Can Gibert, al subgrup 1A, UE Tossa, al subgrup 1B, i CA Alpicat, al subgrup 7A, són els alumnes més avantatges que van arribar al descans nadalenc amb pràcticament mig bitllet segellat per a la fase d'ascens.


El CanGi de Gerard Lechuga va caure en la darrera jornada a casa contra el Porqueres (0-1). Però aquesta desfeta encara els manté amb un marge de 9 punts amb la quarta posició. Un desastrós tram final de la primera fase els deixaria fora del pla-off. El Tossa d'Edu Urdiales i l'Alpicat d'Edgar Tornero tenen la seva pròpia ombra com a rival i aquest mateix mes de gener podrien ser els primers conjunts a confirmar la seva classificació. El marge amb el quart supera els 12 punts en ambdós casos. 

Als subgrups de Tarragona i les Terres de l'Ebre (grup 8) trobem les delegacions amb més emoció i igualtat. Previsiblement, fins a les darreres dues setmanes no s'hauran decidit les sis places en aquesta demarcació.


Reddis (30 punts), Roda de Barà (28), Canonja (27) i Cambrils (27) són els quatre primers classificats al subgrup 8A, amb una diferència de només 3 punts. Semblant situació al subgrup 8B, amb Aldeana (24), Tortosa (23), Ampolla (21), La Sénia (19) i Ulldecona (18) al capdavant.

El subgrup 7B és l'agrupació que més s'ha trencat durant el mes de desembre, amb una diferència de 5 punts entre el tercer i el quart classificat: Artesa de Segre (29), Balaguer (28), Castellserà (24) i La Seu (19). Al subgrup 7A hi ha el mateix context, però Torrefarrera i Balàfia tenen dos i un partit menys que els primers classificats, respectivament. 

Dos mesos de primera fase encara per disputar i amb els nouvinguts Ca La Guidó, Empuriabrava, Artesa de Lleida i La Seu com a grans rebels i sorpreses de la categoria en la seva estrena. 


En aquells grups, que al final de la primera fase s'empati a punts, preval la diferència de gols als partits particulars entre els dos conjunts que puguin estar implicats.
TORNA
Et pot interessar
La lluita per la fase d'ascens afronta dos mesos decisius
Twitter
Facebook
UNEIX-TE AL CLUB