La sentència dels descensos de Segona Catalana queda definida

SEGONA CATALANA
Per Manel Expósito el 24/05/2022
La sentència dels descensos de Segona Catalana queda definida
Fotògraf: Pedro González
Lleida és la delegació que patirà un descens no compensat amb la pèrdua de la categoria per part del Juneda
Amb la temporada finalitzada a Segona RFEF i Tercera RFEF, els clubs de Primera, Segona i Tercera Catalana ja coneixen fil per randa quin serà el context i el possible escenari que viuran aquest cap de setmana, el darrer de competició a Segona Catalana (Barcelona) i també a la majoria de grups a Tercera. 

Si el teu equip juga a Barcelona no pateixi més. Pot estar "tranquil", ja que no es produirà cap descens no compensat a Tercera Catalana, més enllà dels fixat al Pla de Competició. Els conjunts classificats entre la 13a i la 16a posició baixaran de categoria i també els tres pitjors 12ns classificats. 

Dels cinc grups de Barcelona, l'Avià és el conjunt que més complicat ho té, ja que només pot aspirar a la 12è posició del grup 4. Hauria de guanyar i esperar l'ensopegada de tres dels altres quatre grups de Segona. 

Les altres dues places tenen un bon grapat de candidats. Atlètic Prat Delta, Sant Ignasi, Racing Vallbona, Singuerlín, Llavaneres i Malgrat són els conjunts amb més opcions de sentenciar la salvació per la via ràpida, ja que amb un triomf més ho tindrien assegurat i l'empat els hi podria valer (cas del Sant Ignasi), sempre quan no guanyin tots els altres aspirants a la permanència. 


El grup 6 de Segona Catalana té la pitjor mitjana de punts i la 12a posició és carn de Tercera Catalana. Els aspirants a la salvació han d'evitar aquesta plaça de descens. Entre els grups 2, 3 i 5, el CD Montcada tindria la permanència assegurada amb una victòria, així com Atlètic Júnior (que juga contra Sant Ignasi i tindria posició de permanència directa) i Sant Andreu de la Barca (tindria millor mitjana que grup 3, 5 i 6).

Lleida pateix el descens no compensat del Juneda 


El drama a Lleida es troba al grup 3 de Primera Catalana, amb la lluita per la salvació d'Alcarràs, Solsona i Tàrrega. Tres equips lluitant, dues places de descens i una única salvació. 

El possible descens de Solsona, Alcarràs i Tàrrega provocaria tres descensos de conjunts lleidatans a Segona Catalana arrossegarà - ja matemàticament - el CF Juneda a Tercera Catalana , pitjor tercer als grups de permanència. El Pla de Competició de la temporada 2022 - 2023 fixa una Segona Catalana de 20 equips a Lleida i amb el Juneda serien 21. 


El millors segons de Tercera Catalana i el premi de l'ascens


Alhora a Lleida s'intentarà evitar un descens no compensat, a Tarragona/Terres, Barcelona i Girona hi haurà un ascens del millor segon. 

El grup 4 de Tercera Catalana ha tingut la lluita més anivellada de la temporada amb Vilassar de Dalt i Cabrils al capdavant de la taula durant tot el curs. Una pugna i feinada regular que podria tenir el premi de l'ascens a Segona Catalana per ambdós conjunts. 

A Girona, l'Atlètic Bisbalenc pujaria ara mateix com a millor segon i se sumarà als altres 19 conjunts que disputaran la Segona Catalana 2022 - 2023. 

Finalment, el Torredembarra intentarà mantenir-se com a millor segon per ser l'equip 20 que tanqui el grup de Tarragona/Terres de l'Ebre.


Recordem, que el Pla de Competició de la temporada 2022 - 2023 contempla 6 grups a Segona Catalana per a la temporada 22-23 amb 3 grups a Barcelona (de 22 conjunts cada agrupació), un a Girona (22), un a Lleida (20) i un a Tarragona - Terres de l'Ebre (20). Complicat que es pugui alterar aquesta previsió aprovada pels clubs a l'Assemblea General 2022.

TORNA
Et pot interessar
La sentència dels descensos de Segona Catalana queda definida
Twitter
Facebook
UNEIX-TE AL CLUB