La nova Segona Catalana atemoreix i provoca una allau històrica de renúncies

SEGONA CATALANA
Per Redacció el 08/07/2024
La nova Segona Catalana atemoreix i provoca una allau històrica de renúncies
Fotògraf: Futbol Alpicat
Barcelona guanya una força no desitjada a Tarragona i Lleida fruit del nou sistema de competició
Des de fa exactament un any, assolir un ascens a Segona Catalana pot comparar-se amb la mossegada a una poma (probablement) enverinada. No només per ser-ne una categoria superior i haver d'augmentar el pressupost, sinó també per les despeses noves que poden provocar maldecaps nouvinguts, i que abans de la pandèmia no existien.

L'interterritorialitat és la paraula d'aquest any i que provoca esgarrifança a més d'una Junta Directiva. Ja no només afecta al CF Cubelles sinó que a partir d'aquest curs hi haurà nous conjunts convidats a fer quilòmetres i quilòmetres a més de 120kms del seu Municipal.

La nova normativa federativa ha trencat els límits que separaven les províncies i des d'aquest curs 2023 - 2024 es va convertir en una categoria única, és a dir, els grups es confeccionen amb el criteri de la proximitat i no pas per província. Aquesta proposta (aprovada novament pels clubs) ha coincidit amb una renúncia històrica d'equips a Segona Catalana (la majoria per motius econòmics), ja que no poden fer front als 20.000 euros, com a mínim, que es necessiten per competir en la categoria, i ha obligat a augmentar els ascensos de Tercera a Segona Catalana.


A hores d'ara, UE La Jonquera (motius esportius), CF Lleida B (econòmics), CF L'Arboç (econòmics) i Cultural Bonavista (econòmics) són les quatre renúncies confirmades a Segona Catalana de cara a la propera temporada, però encara es pot produir alguna més durant aquest mes de juliol. 

De retruc, UE Rubí (anteriorment, Athletic Rubí), UE Avià, AE Piera i CF L'Albi són els quatre equips ascendits a Segona. Properament, CF Chacarita (poc probable), espera la seva plaça d'ascens, que arribaria en forma de vacant a qualsevol provincia i hauria d'acceptar-la o renunciar-ne.


Les renúncies a Lleida i Tarragona (Girona ja té una lliga de 16 equips) provocarà que fins a 5 equips de Barcelona hagin d'immigrar lluny del seu territori amb el hàndicap d'haver de fer front a un mínim de 6.000 euros extres. CF Cubelles i UD Vista Alegre són carn de 2cat6 i FC Fátima i CF Cardona de 2cat5, aquest darrer ja confirmat i el conjunt de l'Anoia pràcticament també.

En funció de l'evolució de la propera temporada, el sistema de competició amb el factor interterritorial actiu podria agafar més força i restar encara més representació a Lleida i Tarragona, i reforçar encara més els clubs barcelonins a territori més enllà de la seva província.

Amb el criteri interterritorial, Barcelona tindrà 53 equips la propera temporada a Segona Catalana. Sense aquesta nova normativa, en tindria 48.
TORNA
Et pot interessar
La nova Segona Catalana atemoreix i provoca una allau històrica de renúncies
Twitter
Facebook
UNEIX-TE AL CLUB