L'Atlètic Iberia vol fer història per la via ràpida

TERCERA CATALANA
Per Redacció el 25/03/2022
L
Fotògraf: C. Atlético Iberia
El club de Sants - Montjuïc és el millor conjunt de Tercera Catalana a Barcelona i busca el seu primer ascens a Segona
Sumar 20 victòries en 21 partits disputats és una autèntica bogeria a l'abast de pràcticament cap equip a Tercera Catalana. Bé, entre els 10 grups barcelonins, el Club Atlètic Iberia ha assolit aquesta extraordinària estadística i té a tocar el seu primer ascens a Segona Catalana.

L'històric club barceloní mai ha trepitjat aquesta categoria des de la reestructuració dels nivells amateurs l'any 2011. Va ascendir a Tercera la temporada 2011 - 2012 i fa tres anys es va quedar a les portes de l'ascens a Segona, disputant el play-off contra el FC Can Buxeres.

"Fa molts anys que treballem per poder aconseguir aquesta previsible fita de la Segona Catalana. Ens ho mereixem des de fa molts anys i amb molt bones temporades. L'Iberia ha fet grans cursos, però ja sabem quina etiqueta tenim: equip conflictiu, de la zona Franca, amb jugadors que ja sabem com son..és veritat que hi ha hagut aquest perfil de jugadors i no ho podem negar, però el club ha actuat contra aquestes actituds i ara estem treballant bé. Hi ha una Junta nova, del barri i estem definint unes pautes de conducta", contextualitza i exposa Pedro Calpena, director esportiu i integrant de la Junta Directiva.


Amb 60 punts de 63 possibles, l'Iberia és líder del grup 13 de Tercera Catalana i a les seves files té tres dels cinc màxims golejadors de la categoria: Sergio Navarro (20 gols), Amadeo Montero (17) i Francesc Avilés (16).

"L'objectiu a principi de temporada era estar a la part alta de la classificació i buscar aquest salt de categoria. Tenim un bloc amb jugadors de categories superiors i buscarem aquesta consolidació a Segona", analitza Antonio Sola 'Picolo', tècnic del primer equip.

L'any 2019, l'Iberia va tenir a tocar el salt de categoria, però no el van arribar a aconseguir a la fase d'ascens. Aquest curs, 'Picolo' ha tornat a acceptar el repte de dirigir novament l'Amateur. "L'equip es mereix aquest ascens i el mèrit és dels jugadors. Penso que qualsevol altre entrenador al capdavant d'aquest grup també el podria pujar. Com a tècnic tinc aquesta satisfacció, però aquest Iberia és un equipàs. El més complicat era formar aquest bloc i crec que a Segona també tindrà aspiracions ambicioses", afegeix.


Calpena avançar que la direcció esportiva "ja ha començat a planificar una mica la temporada 2022 - 2023". "Aquest any només hem perdut un partit, però la regularitat no és un objectiu gens fàcil d'assolir. Encara hem de tancar l'ascens i anem pas a pas".

Nova etapa al club


Més enllà de l'Amateur, l'Iberia va renovar la seva Junta Directiva durant els darrers mesos i vol tornar a arrelar el futbol base al barri. "A excepció de dues persones que mantenen el seu càrrec i vinculació, han entrat cinc persones noves al club més altres col·laboradors que no formen part de la junta, però són del barri i ajuden".

Un conjunt Infantil és l'equip que competeix aquesta temporada i per al curs 2022 - 2023 buscaran inscriure un conjunt cadet i també un juvenil. 

Molta sort en aquest nou cicle daurat, Iberia!
TORNA
Et pot interessar
L'Atlètic Iberia vol fer història per la via ràpida
Twitter
Facebook
UNEIX-TE AL CLUB