L'Au Fènix de la UE Maçanet i una Junta Directiva de 29 anys de mitjana

QUARTA CATALANA
Per Manel Expósito el 26/10/2021
L
Fotògraf: UE Maçanet
El club de La Selva ha enfortit el seu futbol base i recupera el seu sentiment de pertinença
Al municipi de Maçanet de la Selva es torna a respirar futbol. El passat mes de maig es va produir un canvi de Junta Directiva i es va renovar l'ambient i el projecte esportiu a aquesta localitat de la comarca gironina de La Selva. Comparem la trajectòria, equips i jugadors de la temporada 2020 - 2021 amb el del curs 2021 - 2022 i el rentat de cara a l'entitat és considerable. 

Des del passat 28 de maig, Marc Arias (Maçanet de la Selva, 1992) lidera la nova presidència i la banqueta del primer equip. Una Junta Directiva amb una mitjana d'edat de 30 anys amb Kevin Gaona com un dels vicepresidents més joves del futbol català, als seus 21 anys i entrenador de l'equip Juvenil. "Fa poc menys de sis mesos finalitzava el cicle de l'anterior legislatura i només es va presentar una única candidatura que volgués liderar un club pràcticament sense ànima i que havia perdut el seu rumb. Estem parlant d'un projecte que estava totalment arruïnat", contextualitza Arias, qui va acceptar el repte del seu estimat Maçanet.

 El creixement durant aquests mesos a l'entitat ha estat més que notable, amb la inscripció de, com a mínim, un conjunt a cada categoria, a excepció de cadet. El curs anterior el van finalitzar amb només tres equips (aleví, infantil i primer equip) i en l'actual temporada s'ha doblat aquesta xifra de conjunts. A més a més, tornen a tenir equip de veterans, un grup de mares i noies entrenant i secció de futbol sala. Vaja, un club que torna a bategar amb força. 


"Tots els membres de la Junta hem tingut vinculació amb el Maçanet alguna vegada en la nostra vida i tot el projecte que teníem al cap el vam posar a la pràctica. La primera decisió va ser el canvi de l'equipació. Vestiem Errea i ara vestim Nike. Això ens ha costat diners de la nostra butxaca als membres de la Junta.  L'equipació també l'hem modernitzat i ara només vestim de blau cel", exposa el president-entrenador de la Unió Esportiva.

Una de les claus dels grans èxits assolits ha estat la incorporació a l'equip de gent que coneix el territori i com s'ha de consolidar un projecte que comença de zero. "Ara som gent vinculada amb el món del futbol i això et fa tenir contactes, arribar a més gent i atraure jugadors. S'arriba contactant amb gent de l'àmbit futbolístic".

L'objectiu és l'ascens a Tercera Catalana


La inestabilitat al primer equip gironí no ha permès poder fixar-se l'objectiu de tornar a Tercera Catalana..fins aquesta temporada. En les cinc jornades disputades, el Maçanet suma 10 punts de 15 possibles i és cinquè al grup 28 de Quarta Catalana. El curs 2014 - 2015 va ser la seva darrera temporada a Tercera.


"A la plantilla som 26 jugadors i pràcticament la majoria són nous, només n'hi ha tres renovacions. Som un grup molt competitiu i a curt termini volem un primer equip a Tercera Catalana. Hem lluitat molt per tenir una plantilla competitiva i extensa de jugadors. Sóc molt ambiciós i m'agraden les coses molt ben fetes. Estic molt content dels meus jugadors", valora el Marc Arias entrenador.

Com a president, el primer pas ja el considera superat: ser respectat. "S'havia de deixar de ser aquell equip que s'arrossegava pels camps i acabava els partits amb 10 gols en contra. No m'agraden les comparacions però veig l'exemple del Ca La Guidó. Un club i un equip que ha arribat a Segona Catalana i està pencant de valent i sumant victòries".

Sigui com sigui, la gran fita de l'entitat s'ha aconseguit i el futbol ha tornat a arrelar amb força a Maçanet de la Selva. Amb la feina, treball i empenta de la seva gent, els nens i joves gironins tornen a exhibir amb orgull l'escut de la seva ciutat. Molt sort, Maçanet!
TORNA
Et pot interessar
L'Au Fènix de la UE Maçanet i una Junta Directiva de 29 anys de mitjana
Twitter
Facebook
UNEIX-TE AL CLUB