L'experiència electoral dels candidats a la presidència de l'FCF

GENERAL
Per Redacció el 18/05/2022
L
Fotògraf: Arxiu
Les eleccions de l'any 2018 només va tenir la candidatura del candidat Joan Soteras i Àlex Talavera va guanyar unes eleccions amb una campanya "bruta" a la UE Cornellà

S’apropa el dia decisiu. Cada cop queda menys perquè aquest diumenge 22 de maig es decideixi el nou president de la Federació Catalana de futbol, una presidència a la qual aspiren fins a quatre candidats. De tots ells, només dos tenen experiència prèvia en eleccions, ja sigui de clubs com de Federació: Joan Soteras i Àlex Talavera. 


El candidat Juanjo Isern debuta en unes eleccions com a cap de llista - ha format part d'anteriors candidatures a l'FCF - i Pep Palacios és president de l’Atlètic Sant Just des de la seva fundació, l'any 2010. 


Joan Soteras (73 anys) va ser president del Centre d'Esports Sabadell en dues etapes diferents, entre els anys 1994 i 1996, i 2006 i 2013. Ja al 2018, en les eleccions a l’FCF va ser l'únic candidat a la presidència, després que la Junta Electoral va acceptar 867 dels 918 avals presentats, rebutjant-ne un total de 51, mentre que el seu competidor Iván Carrillo, president del CF Gavà, va presentar 130 avals i en van invalidar 51 -es precisen 121 per a ser candidat-.Per la seva banda, Juanjo Isern (64 anys) va ser president del Club Esportiu Europa entre 2003 i 2007, agafant el relleu de Conrad Pugès. En aquella ocasió va ser l'única candidatura que es va presentar a principis del segle XXI. L'any 2007 no es va tornar a presentar com a candidat. 


En el cas d’Àlex Talavera, i després de penjar les botes, l'any 2012 va presentar-se a les eleccions a la presidència de l’UE Cornellà, pugnant aquest lloc amb candidat, i president des de 1988, Pepe Gálvez. Talavera es va imposar en aquelles eleccions, tot i que "no va haver-hi joc net", segons testimonia Gálvez i adverteix dels perills que pot comportar que la seva candidatura presideixi l’FCF: 


Talavera era la imatge d’aquella candidatura, però s’ha demostrat que qui ho gestionava tot per darrere eren altres persones. El candidat que es volia presentar oficialment era Andrés Manzano, però com sabien que no el votarien van canviar i Talavera va ser qui va liderar aquella candidatura, ja que té una imatge d'home amable, amb bon aspecte físic, però realment és un mentider. És només una imatge”, defineix Gálvez.En aquelles eleccions, l'actual expresident de la UE Cornellà va aconseguir 159 vots a favor i Pepe Gálvez 130, amb una participació del 81% dels socis 'verds'. Segons declara Gálvez, "hi havia interessos fiscals i polítics perquè guanyés Talavera". “Tinc posada una querella contra Talavera per falsedat de documents públics, ja que m'han falsificat la meva signatura del meu carnet de president. A més tinc més querelles contra ells i han arribat a mentir davant un jutge. Han arribat a falsificar acte. Li tenia molta estima, em va convidar al casament i els dies després em va pegar una punyalada per l'esquena”, afegeix.


L'excandidat i expresident cornellanenc revela que "una nit van pagar el carnet de soci a la caixa de pensió del costat del despatx del Sr. Manzano a gairebé 200 persones perquè votessin a favor d’ells. Entre aquestes persones es trobaven fisioterapeutes, monitors, entrenadors del Cornellà, a més d’expersonal del club. Tinc el comprovant de tot això, si no potser no haurien guanyat. Són capaços de tot i en les eleccions a l’FCF també tenen alguna preparada”.


Segons el seu parer, Gálvez reflexiona que "privatitzaran la gestió, amb interessos darrere per a comissions per esdeveniments o partits que es disputaran. Talavera no es presenta perquè un dia es va despertar i ho decidís, sinó que amb tota la gent que hi ha darrere han analitzat quines vies de negoci poden fer de l’FCF. A més, utilitzaran els diners dels clubs per continuar fent de les seves i tenir les espatlles cobertes amb els millors advocats. És el seu estil. Ja ho han fet al Cornellà i m’ho han fet a mi”.

TORNA
Et pot interessar
L'experiència electoral dels candidats a la presidència de l'FCF
Twitter
Facebook
UNEIX-TE AL CLUB