Neix la Superlliga Catalana, nova màxima categoria amateur a Catalunya

PRIMERA CATALANA
Per Redacció el 27/06/2022
Neix la Superlliga Catalana, nova màxima categoria amateur a Catalunya
Fotògraf: Manel Expósito
Reestructuració aprovada a l'Assemblea General Ordinària de la Federació Catalana de Futbol
Llum verda a la Superlliga Catalana. Els clubs del futbol català han aprovat tots els punts de l'Assemblea General Ordinària de la Federació Catalana de Futbol. Entre aquests, la nova i futura màxima categoria de futbol a Catalunya: la Superlliga.  

La categoria, de nova creació s’iniciarà a partir de la temporada 2023-2024 i es trobarà entre la Tercera RFEF i la Primera Catalana, amb un grup únic de 16 equips.

Quins equips jugaran la nova categoria? Ho expliquem! Ascendiran a la Superlliga Catalana els classificats en les posicions 2a a 5a de cada grup de la Primera Catalana 2022 - 2023, i el guanyador de l’eliminatòria d’ascens que disputaran els dos sisens classificats amb millor coeficient (total 13 equips). En el cas de l’existència de descensos no compensats de categories superiors, el nombre d’ascensos es reduiran en la mateixa proporció.


De Tercera RFEF a Superlliga descendeixen tres equips, segons indica el Pla de Competició. Si baixessin 4, per exemple, no pujaria de categoria cap sisè classificat. A Segona Catalana, descendiran els classificats en la posició 16a, i els dos pitjors classificats en la posició 15a del conjunt de grups.

Els campions de cada grup i el millor segon del conjunt de grups disputaran la Fase Final de Campionat de Catalunya.

Tot i que encara s'ha de polir la nova categoria, la Federació té la previsió que la nova categoria sigui una competició subvencionada per l'FCF (encara s'ha de concretar quins aspectes i punts) i hi podria haver play-off d'ascens a Tercera RFEF.


Pel que fa als ascensos de Segona a Primera Catalana, hi ha força confusió. El Pla de Competició indica que "ascendiran el primer, segon i tercer classificats de cada subgrup d’ascens, i els quatre millors tercers classificats del conjunt de subgrups (total 18 equips)". Ara bé, això no és possible i des de GolCat interpretem que volem expressar que pugen els "tres millors quarts" i no "els quatre millors tercers". Ho intentarem contrastar amb l'FCF aquesta mateixa setmana.
TORNA
Et pot interessar
Neix la Superlliga Catalana, nova màxima categoria amateur a Catalunya
Twitter
Facebook
UNEIX-TE AL CLUB