Salamanca, Madrid i Tortosa, capitals de salvacions i ascensos compensats

PRIMERA CATALANA
Per Manel Expósito el 26/05/2023
Salamanca, Madrid i Tortosa, capitals de salvacions i ascensos compensats
Fotògraf: Carlos López / CD Tortosa
El mes de juny sumarà 30 dies decisius, amb Tortosa com a epicentre de dues Assembles cabdals per al futur del futbol tortosí i les seves conseqüències en les delegacions de les Terres de l'Ebres i Tarragona
Qui li hauria dit a un aficionat del futbol català que les ciutats de Salamanca, Madrid i Tortosa apareixerien en una mateixa frase i amb les salvacions, ascensos compensats i descensos no compensats com a mínim comú denominador. 

Tortosa serà el primer municipi en què s'haurà de parar atenció, ja que els socis del CD Tortosa i l'Ebre Escola Esportiva estan convocats a les Assemblees Extraordinàries que s'han fixat en ambdues entitats per a aquest proper divendres 1 de juny. El punt principal d'aquesta convocatòria és la fusió entre els dos clubs tortosins, recentment ascendits a Primera Catalana. 

"Necessitem fer un projecte sòlid, i ara mateix és inviable tenir dos equips en competició a Primera Catalana a Tortosa. Els tindran l’última paraula, però pensem hi ha més coses positives que negatives en la fusió, ha assegurat Mariano Curto, president del Tortosa, al portal digital Ebre Esports.

 

Per la seva part, Jordi Garcia, president de l'Ebre Escola, ha avançat el projecte esportiu que es desenvoluparà: "Faríem un equip potent de cara a la temporada vinent, amb uns fonaments sòlids, tant en l’àmbit futbolístic com en l’econòmic per a les dues entitats”.

En cas que la fusió tingui l'aprovació dels socis tortosins, el grup 3 de Primera Catalana tindria una vacant. A qui correspondria? Ho busquem al Reglament General l'FCF: Article 76è. Punt 2: "el dret correspondrà a l’immediatament més ben classificat del grup on hagués participat l’equip afectat".

En aquest cas, i seguint l'oficialitat, CD Morell ocuparia aquesta vacant a Primera Catalana.

 

La notificació de la renúncia a aquesta plaça per part de Tortosa o Ebre Escola s'hauria de comunicar a l'FCF abans del 30 de juny, data en què finalitza oficialment la temporada 2022 - 2023. A partir de l'1 de juliol, arrenca la temporada 2023 - 2024 i l'FCF podria mantenir aquest criteri territorial o fer el pas a interterritorial, és a dir, es podria adjudicar la plaça vacant al conjunt amb millor coeficient amb dret a ascens. 

Salamanca i Madrid 


Diumenge 3 de juny, i a 750 quilòmetres de Tortosa, els aficionats de la UE Sant Andreu i els seguidors adoptats durant dues setmanes, esperaran que el conjunt quadribarrat pugui ascendir a Segona RFEF, per diversos motius. 

Primerament, perquè el Sant Andreu mereix viure un ascens de categoria, i també perquè tindria com a conseqüència la salvació matemàtica del CF Badalona a Tercera RFEF i del CE Bescanó a Primera Catalana. A partir de Segona Catalana, s'haurà d'estar pendent a la darrera jornada del grup d'ascens per determinar quins millors quarts classificats pugen a Primera. 

 

Més a prop de Salamanca, a Madrid, dilluns 26 de juny serà el torn de la Comissió Delegada de l'RFEF en què s'hauria de ratificar la lliga de 18 equips a Tercera RFEF i la posterior salvació del FC Vilafranca i de la UE Vilassar. 

Tortosa, Salamanca i Madrid. Tres ciutats, tres escenaris possibles. Hi haurà ple de bones notícies?
TORNA
Et pot interessar
Salamanca, Madrid i Tortosa, capitals de salvacions i ascensos compensats
Twitter
Facebook
UNEIX-TE AL CLUB