Vallfogona de Balaguer, un projecte il·lusionant

TERCERA CATALANA
Per Antoni Altisent el 22/11/2022
Vallfogona de Balaguer, un projecte il·lusionant
Fotògraf: Vallfogona CF
Els de Pau Prior sumen set victòries i dos empats en les primeres nou jornades.

Vallfogona de Balaguer és un petit municipi de la província de Lleida situat a la comarca de la Noguera. L’entitat esportiva amb més renom del municipi és el CF Vallfogona, sobretot pel dolç moment que està vivint actualment. I és que el club, que va ser fundat el 1954, és líder del grup 15 de Tercera Catalana amb 23 punts de 27 possibles. 


“Anar primers és una mica sorpresa, està clar, però sí que és cert que em sorprèn més per la dificultat de la categoria que no per la qualitat dels nostres jugadors”, explica l’entrenador dels vallfogonins, Pau Prior, que ha passat per equips com el Lleida Esportiu o el Midtjylland (Primera Divisió danesa), i que actualment també pertany al cos tècnic del Mollerussa CFJ.


 Els blanc-i-negres, a hores d’ara, no coneixenen la derrota, motiu pel qual Prior defineix les sensacions com “immillorables”. “No tan sols dels partits, sobretot del dia a dia. Hem fet un pas endavant amb el tema del compromís, de la competitivitat de dins de la plantilla i de la disponibilitat a l’hora d’entrenar”, aclareix. L’artífex d’aquest inici de temporada d’ensomni declara, però, que l’objectiu que tenien marcat per la present temporada gairebé ja l’han complert. 


 


Al final era ser millors, ser un equip més equip, no viure tant del talent individual, i ser un equip més seriós, més ordenat i amb un rigor tàctic. Crec que això ja ho hem aconseguit”, emfatitza. La plantilla del Vallfogona de Balaguer està conformada per un gran nombre d’exjugadors del CF Balaguer. Això es deu a la proximitat que hi ha amb la ciutat veïna: Balaguer. “Alguns d’aquests jugadors, sobretot els més joves, per mi tenen nivell per estar actualment al Balaguer, però això ja no és decisió nostra”, manifesta Prior. 


Ells van decidir venir a Vallfogona, els va agradar el projecte i crec que el més important és que no els estem defraudant, afegeix. Al seu torn, el club ha sabut trobar un equilibri entre jugadors veterans i joves. Andreu Martínez, Jordi Jornada, Conrad Burgues, entre d’altres, que són tots jugadors que han passat per Tercera Divisió i Primera Catalana, aporten l’experiència necessària al planter. Els més joves, com Pol Gil, Joan Monesma o Miquel Juárez proporcionen a l’equip, segons Prior, “el desvergonyiment i les ganes d’anar endavant que es necessiten en aquestes categories”.La temporada passada en aquesta jornada el Vallfogona portava encaixats més de 20 gols. Ara, només en porta set. És per això que l’entrenador dels de la Noguera creu que la millora ha sigut defensiva. “Vam tenir molt clar que l’objectiu número u era reforçar la defensa. Aconseguir aquest reforç defensiu és el que ens està donant estar a dalt”, al·lega Pau Prior. El CF Vallfogona s’enfrontarà al CF Torà el pròxim dissabte 26 de novembre al municipal de Vallfogona.


Molta sort en el que resta de temporada!

TORNA
Et pot interessar
Vallfogona de Balaguer, un projecte il·lusionant
Twitter
Facebook
UNEIX-TE AL CLUB